Цигани сформираха инициативен комитет на пострадали от земетресението в Перник

  • 24 октомври 2012 17:25

  • 691
  • 0
Цигани сформираха инициативен комитет на пострадали от земетресението в Перник
© Булфото

Сформиран е втори инициативен комитет на пострадали от  земетресението в Перник. Той е наречен на името на починалата  наскоро бивша кметица на Перник Антоанета Георгиева и ще защитава интересите на ромите, съобщиха инициаторите Валери  Василев и Методи Стоилов.

Новата организация отправи веднага искане към община Перник да закупи старите блокове, собственост на "Мини Перник в ликвидация", в които живеят предимно роми. Сградите пострадаха силно от земетресението на 22 май. Ромите обещават, ако общината закупи и им предостави жилищата в старите блокчета, редовно да плащат наем за услугата.

Общината не може да купи минните блокчета, заяви заместник-кметът Станислав Владимиров. Той увери, че ще бъдат заделени средства от постъпилите в дарителската сметка за закупуване на материали за ремонт на сградите. Владимиров настоя ромите да създадат доброволчески отряди, които да извършат ремонтите. По думите му покривите на блоковете все още са във вида, в който осъмнаха на 22 май и той призова ромите да се погрижат за обитаваните от тях домове.

Новият инициативен комитет остава отворен и ще продължи още няколко месеца да приема членове. Структурата ще предоставя  и безплатни услуги на нуждаещи се граждани, уточни Методи Стоилов.

Последвайте канала на

БТА
691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини