Тече негодна вода от 6 чешми в Шумен

  • 24 октомври 2012 14:05

  • 639
  • 0
Тече негодна вода от 6 чешми в Шумен
©

Водата от 6 чешми в Шумен е негодна за пиене, това показват резултатите от лабораторните анализи от местни водоизточници, които са били направени на 16 октомври. Това се съобщава в сайта на Регионалната здравна инспекция в Шумен, пише Дарик.

С отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмите до комплекс „Кьошковете", в кв. „Боян Българанов" до Бабешкия мост, чешма № 1 и чешма № 2 по пътя за с. Лозево. Водата от чешмата на ул. „Янко Сакъзов" е с наднормено съдържание на нитрати. При норма до 50 мг/л. измерена стойност 86мг/л. Водата от тази чешма да не се ползва за пиене от малки деца. Водата от чешмитев кв. „Боян Българанов" до КЕЧ и тази до бившата ТПК „Пчела" не отговаря на здравните норми по химични и микробиологични показатели и не следва да се ползва за питейно-битови цели.

Единствено водата от чешмите до комплекс „Орбита", по пътя за Паметник „Създатели на българската държава" и по пътя за кв. „Дивдядово" отговаря по всички показатели.

Получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници, а качествата й зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна дезинфекция, напомнят от РЗИ.

Взети са били водни проби и от питейната вода от ВиК. Не са констатирани отклонения от нормативните изисквания по изследваните физикохимични и микробиологични показатели. В пунктовете, от които е взета водата са установени нормени стойности на остатъчен хлор.

Последвайте канала на

639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини