Контрапротест в защита на съда в Пазарджик по време на делото за радикален ислям

  • 22 октомври 2012 11:47

  • 1809
  • 7
Контрапротест в защита на съда в Пазарджик по време на делото за радикален ислям
©

Протест в защита на българската съдебна система ще се проведе в Пазарджик на 29 октомври, когато продължава делото за радикален ислям.

Организатори на проявата са ВМРО-БНД. Целта е защита работата на българския съд и предотвратяване на опитите за влияние върху съда по време на делото, съобщи за novini.bg Даниела Гаджева, заместник-председател на организацията в Пазарджик. Уведомление за проявата вече е подадено в община Пазарджик, уточни Гаджева и допълни, че очакват и други организации да се присъединят към инициативата. Протестното шествие ще премине през центъра на града до района на съдебната палата в Пазарджик.

С този мирен протест ние искаме да бъде защитена българската съдебна система, като се осигури спокойствие за работата на пазарджишкия окръжен съд, каза още Гаджева. С този протест ние не се обявяваме срещу исляма, категорични са от организацията. От ВМРО изразяват опасението си, че присъствието на десетки забулени жени и мъже с бради, характерни за арабския свят, пред институцията при разглеждане на делото, е агресивно вмешателство в работата и опит за влияние върху решенията на съда. Тези протести са скандален опит за ползване на вярата на хората като идеологическо оръжие, допълни Гаджева. В писмото от ВМРО призовават да бъдат забранени нерегламентираните демонстрации, които нарушават реда.

Организаторите изразяват надежда, че така ще бъдат прекратени проявите на натиск върху представителите на независимата съдебна власт и са категорични, че ако не се попречи на „тези религиозни постановки, които до сега съпътстваха заседанията” ще бъде организиран контрапротест в защита на българския съд.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1809 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Loki

2014.03.25 | 18:54

7
Знате ли в др. държави как наказват Радикалния ислямизъм? Много лошо ако и тука стане така България ше стане доста БЯЛА !!!!!!
Loki

2014.03.25 | 18:54

6
аа и др. да добавя за тези които незнаят. Исляма е създаден след Христоянството и е създаден с цел, Унищожението на сички християни по света !!!! ако мислите че съм луд и незнам кво пиша прочете някаде из интернет. Мерси за вниманието
Ицо

2014.03.25 | 18:54

5
Хора дайте да си отворим очите и да бъдем задружни,защото както си го направим ние така ще бъде на тях ако им мине номера ще продължават да си го играят докато не им скръцнем със зъби,те говорят но не действат,заканват се но 1 циганин да падне цялата тълпа бяга знам го от опит не 1 или 2 пъти сме имали сблъсъци с тях и никога не сме били ние виновни винаги те подклаждат свадите
георги

2014.03.25 | 18:54

4
Тая цигания - радикален ислям, надупена, е време да се измете от България.

2014.03.25 | 18:52

3
Вън от България!!!Черен печат и да ги няма!!!

2014.03.25 | 18:52

2
Тука е България!!!Срам-срам за родината!

2014.03.25 | 18:52

1
Тия са последни и изоставащи по-всичко в цял свят!!! Недоразвита РАСА-бавно-развиващи!

Добави коментар

Водещи новини