Опасен вятър в седем области

  • 21 октомври 2012 07:40

  • 874
  • 0
Опасен вятър в седем области
© Булфото

И в неделя времето ще остане топло за втората част на октомври, но ще е ветровито. Код "Жълто" за опасно силни пориви на вятъра - около 22 м/с, което е почти 80 км/ч, е в сила за областите Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Предупреждение за очаквани интензивни валежи – над 20-25 л/кв.м, е обявено за област Бургас, с най-голяма вероятност за южните части на областта. Минималните температури са между 4 и 9 градуса, в София - около 5, информира БТВ.

Над Западна България ще бъде предимно слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще е значителна, на места ще превали дъжд, по-интензивен и значителен по количество в крайните югоизточни райони. Максималните температури ще са между 15 и 20, в крайните югозападни райони до 24 градуса, а в София - 20.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. На места ще превали дъжд, по-значителен в крайните южни райони, където е възможно и да прегърми. Значителна облачност ще има и над планинските масиви в източната част от страната, където на отделни места също ще превали.

Последвайте канала на

874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини