Адвокат прати паркинг скобите в съда

  • 17 октомври 2012 14:53

  • 1483
  • 0
Адвокат прати паркинг скобите в съда
©

Адвокат Гергана Великова обжалва пред Административния съд общинската Наредба за организацията на автомобилното и пешеходно движение, в частта където е определено, че неправилно паркирани автомобили се задържат със скоба. „Входирала съм жалбата вчера.

Твърдя, че общинската разпоредба противоречи на Закона за движение по пътищата. Според Закона, скоби могат да се слагат само на МПС-та, които са паркирани в зона за платено паркиране, но не са си платили таксата. А колите, които са неправилно паркирани могат да бъдат извозени принудително с паяк, ако има съответно обозначение на мястото, но не и да бъдат слагани скоби", каза пред Дарик Великова. По думите й след като неправомерно се слагат скобите, неправомерно се събират и таксите за освобождаване на автомобилите.

Адвокат Великова обясни, че е проучила съдебната практика на Административните съдилища в подобни случаи. „Практиката изключително касае случаи за извозване на автомобили с паяци или за поставяне на скоби в зона за платено паркиране. Не намерих нито един случай, или не е повдиган спор или няма такова нещо в друга община - поставяне на скоба за неправилно паркиране", каза още Великова.

По думите й, други граждани могат да се присъединят към подадената от нея жалба.

Последвайте канала на

Novini.bg
1483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини