ДЕКВР обсъжда нови цени на водата

  • 16 октомври 2012 12:13

  • 813
  • 2
ДЕКВР обсъжда нови цени на водата
©

Седем ВиК дружества искат повишаване от 3 до 9 процента на цените на питейната вода. За повечето дружества те не са променяни от 3 години, информира БНТ.

На открито заседание днес ДЕКВР разгледа направените предложения, като окончателно новите цени на водата трябва да влязат в сила от 1 ноември.

Основната причина за исканото поскъпване са по-високите цени на електроенергията. Всички управители на ВиК дружества се оплакаха от огромните кражби на питейна вода в страната, които са особено големи в районите с ромско население.

Искра Златанова - управител на ВиК Перник: - Ромското население не плаща вода. Освен това искам да ви кажа, че кражбите на вода са много често явление.Тази година през летните месеци средно по 40 кражби на месец откриваха колегите от група "контрол" към ВиК. Това е един фактор, който е изключително тежък и аз умолявам гражданите просто да използват регламентирана вода. Да не измислят всякакви хитрости по отношение на незаконно присъединяване, по отношение на допълнително прокарване на водопроводи и т.н.

Последвайте канала на

813 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.10.17 | 15:46

2
Абе вашта мама,докога бе,докога!През 3-4 месеца все вдигате,тази вода от Марс ли е докарвате.Ей,осъзнайте се.Древните римляни са казали"Няма по страшно нещо,от яростта на разбунен роб"
ГербаджияПП

2012.10.16 | 16:30

1
Ха сега драги българчета, плащайте, плащайте и ще плащате.

Добави коментар

Водещи новини