Мария Капон: Фирми свързани с Първанов и ДПС почистват АЕЦ "Белене"

  • 16 октомври 2012 08:02

  • 1607
  • 2
Мария Капон: Фирми свързани с Първанов и ДПС почистват АЕЦ "Белене"
©

„Глобъл Пауър Консорциум“ е офшорна зона и зад нея стои руската страна. Това заяви пред БТВ Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност. Централата няма да има никакъв икономически успех, целта е политическа.

Големият интерес на Русия е да се стъпи в страна от ЕС. Оставката на Трайчо Трайков е заровена не в пясъците на Катар, а в сибирските полета. Така Капон коментира изказването на бившият икономически министър, че се е срещал и преди с Глобъл, но не иска повече и да чуе за тях.

Когато има частен инвеститор, той може впоследствие да го продаде на Русия, категорична е Капон. През 2008 г. България не е решила сама да определи кой да почиства площадката на АЕЦ „Белене“. Холдингът е създаден от фирми свързани с Георги Първанов, с ДПС и Николай Вълканов и Богомил Манчев, който се появи и в момента с новия инвеститор за АЕЦ „Белене“. Геоложкото проучване на площадката за седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ отново се прави от фирма свързана с Богомил Манчев. Подизпълнител за модернизация на пети и шести блок също е свързана с консултанта на американския инвеститор, разкри Капон.

Последвайте канала на

Novini.bg
1607 2

Коментари 2

Добави коментар
Faust

2013.07.12 | 16:27

2
Тая мухла понеже я позабравиха се мъчи да изплува от гробищата за политически трупове, а и беше добре когато си крадваше с НДСВ.

2013.07.12 | 16:27

1
Мдааа, отново не е написано всичко! Тройната коалиция е закупила оборудване и фактурите ги няма! Закупуваш нещо голямо и скъпо, а фактура не взимаш. Слава на вярващите още в БСП!

Добави коментар

Водещи новини