Наказват железничари заради претъпкан влак

  • 08 октомври 2012 18:44

  • 834
  • 1
Наказват железничари заради претъпкан влак
© Булфото

Ще има наказани служители на БДЖ заради вчерашната ситуация с бързия влак от Пловдив за София, заяви пред БНР изпълнителният директор на БДЖ Велик Занчев. Композицията с два вагона е пътувала претъпкана, като част от пътниците не са успели да се качат.

Влакът бил толкова препълнен, че се наложило някои от пътниците да останат по гарите. Григор Златанов разказа, че заедно с други недоволни като него застанали на релсите, за да не тръгне композицията. "Отварям едната врата, човек до човек, отваряме другата врата - човек до човек, не можеш да стъпиш, не може да се качим. С няколко души мъже насядахме пред машината. Седнахме пред машината. Една жена с мъжа си почна да плаче. Машинистът гледа отгоре, момчето и то не е виновно. Началникът на влака му нарежда: "Тръгвай", а той му вика: "Ела ми дай писмена заповед, че мога да газя хората. Няма да ви сгазя, бъдете спокойни. Сядайте тука, това трябва да се оправи, така не може". Докога ще продължава тази подигравка с този народ".

В случая виновни били служителите на БДЖ, тъй като композицията е можела да има трети вагон, заяви изпълнителният директор на компанията Велик Занчев. "Вече съм взел мерки такива неща да не се случват. Всички служители, които са допуснали грешки, за да се случи този инцидент, ще бъдат наказани. Те са имали вагон, който може да се прикачи. Така, че в случая има и човешка грешка", категоричен е БДЖ шефът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
834 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2012.10.08 | 21:32

1
дааааааа и както винаги невинните ще са виновни......я машиниста , я началника на влака , може и кондуктора....

Добави коментар

Водещи новини