Правят рокерска махала в Сливенско

  • 04 октомври 2012 07:05

  • 1666
  • 0
Правят рокерска махала в Сливенско
© Булфото

Рокери и почитатели на тежката музика от Сливен масово купуват имоти в сливенското село Биково. Там вече се е сформирала своеобразна рокерска махала, а селото се превръща в домакин на мотосъбори, каза за БТА един от собствениците на имот Найден Костадинов, който е и заместник - председател на мотоклуб "BLACK STORM MC BULGARIA".

Интересът на мотористите към селото е от 2006 година, като до момента осем имота са вече собственост на рокерите. По думите на Найден това, което ги е привлякло в Биково, са ниските цени на къщите, близостта на селото до Сливен, мекият климат и добре поддържаният през зимата път. Цената на къща с двор в Биково варира между 1000 и 5000 лева, разказа още Найден. Той и приятелите му, които разполагали със средства, решили да ги инвестират в имот, като някои от тях дори развиват там частен бизнес. Според Найден жителите на Биково били доволни от факта, че съжителстват с млади хора. Те дори взимали дейно участие в подготовката на мотосъборите, особено в приготвянето на курбана по повод края на сезона.

Хората в Биково приемат добре новодошлите и даже им се радват, разказа кметът на селото Стефан Борисов. Радващ за тях е фактът, че в селото има млади хора, макар и да не живеят постоянно там. Кметът, който управлява селото вече четвърти мандат заяви, че би съдействал и на други желаещи да купят имот в селото. По думите му цените са атрактивни, а предлагащите - много. От общо 220 къщи, близо 90 са пустеещи. 290 души са постоянните жители на Биково, каза още кметът, повечето от тях са възрастни хора пенсионери. Поминъкът им е земеделие - отглеждат култури като пшеница, ечемик и слънчоглед. Няколко частни фирми се занимават с животновъдство - стопанства с крави и овце.

В края на това лято мотоциклетистите от клуба за втора година организираха мотосъбор в селото. Това е своеобразен мотокурбан - да се съберем, да се поздравим за успешния сезон, да си разкажем кой къде е бил, какъв километраж е навъртял, обясни Найден Костадинов. И докато тази и миналата година в Биково се събраха рокери от местни клубове - Сливен, Нова Загора, Айтос, то амбицията на мотоклуб "BLACK STORM MC BULGARIA е следващото лято съборът да стане национален.

Последвайте канала на

БТА
1666 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини