Калин Каменов: Педофилите в нета се отървават с пробация

  • 03 октомври 2012 08:48

  • 1111
  • 0
Калин Каменов: Педофилите в нета се отървават с пробация
©

Най-добрият начин да предпазим децата си от виртуално насилие е родителският контрол, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов.

По думите му, някои собственици на сайтове са поискали ГДБОП да ги наблюдава, защото предоставяйки начини за забавления на малчугани, те не знаят какви други потребители ги ползват и с какви цели. Той съобщи, че от сайта на агенцията може да бъде свалена безплатна програма, чрез която родителите могат да осъществяват контрол над действията на детето си в интернет пространството. Името на програмата е "Child defender".

Калин Каменов изрази съжаление, че в повечето случаи съдът пуска обвинените за педофилия в мрежата. Те били наказвани най-много с пробация или условна присъда. "Когато се извърши такова престъпление, престъпникът трябва да получи ефективна присъда и да лежи в затвора. Такъв човек може да увреди психиката на едно дете за цял живот", убеден е шефът на Агенцията за закрила на детето.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини