Канализацията на Сливен, градена с европари, се оказа негодна

  • 02 октомври 2012 07:10

  • 679
  • 2
Канализацията на Сливен, градена с европари, се оказа негодна
©

Канализацията в Сливен, финансирана по ИСПА и оперативна програма „Околна среда”, чието изграждане започна през 2009 г., е негодна за въвеждане в експлоатация. Това е заключението на фирмата, на която община Сливен е възложила да направи обследване, съобщава БНР.

Според управителя на обследващата фирма инж. Димитър Костов и проектанта на Интегрирания проект за водния цикъл на Сливен инж. Трайчо Николов в много участъци са положени некачествени тръби, които са засипани с неподходящи материали и са деформирани, а по тях има дупки и пукнатини. Констатирано е наличие на много чакъл в тръбите, компрометирани са всички дъждоприемници. Заустването на тръбите към сградите противоречи на проекта и е предпоставка за аварии. Изпълнител на строителството е сдружение „Хидросистеми”.

Обследваните участъци са по два централни булеварда, където са положени главните колектори и където трябва да бъде заустена канализацията по новия проект за водния цикъл на Сливен. Кметът Кольо Милев каза, че до момента специалистите не са обследвали трасето в по-голям обем, защото са срещнали проблеми с разминавания в наклоните, запушване на тръби и шахти, които не са изградени по проект.

Последвайте канала на

Novini.bg
679 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.10.02 | 09:58

2
Канализацията в Сливен нямаше нужда да се пипа. Градът не се развива и не расте. Старите циментови тръби може да не са били в идеално състояние, но вършеха работа. Преди и сега проблема е в проектирането на трасетата и липсата на отводнителни шахти. Проектантите изобщо не ги включват, за тях те не съществуват. Най-малкият дъжд и става чудо. Но големите пари си ги прибират!? Така унищожихме старата инфраструктура и я заменихме с нова некачествена. Милионите някой ги прибра и ....
Ало ало

2012.10.02 | 09:58

1
Това не беше ли дело на герберския любимец и известен крадец Данчо Лечков

Добави коментар

Водещи новини