20 дни гратис в синя зона след молба за стикер

  • 02 октомври 2012 06:15

  • 1280
  • 1
20 дни гратис в синя зона след молба за стикер
©

До 20 дни гратис за паркинг до дома получават живеещите в центъра, които са подали документи за винетка. За целта шофьорите трябва да са оставили входящия номер за стикера на предното стъкло.

„Ако гражданите са одобрени за винетка и след 20-те дни срок за плащане не са го направили, ще бъдат санкционирани”, обясни за „Монитор” шефката на паркиране и мобилност Румяна Милова.

Ако на предното стъкло не е оставен входящият номер и е поставена скоба, то при освобождаването й документът трябва да се представи, за да не се плаща глоба, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

В неделя изтече гратисният период, в който живеещите в центъра на столицата можеха да паркират безплатно пред домовете си. От вчера в синята зона вариантът е винетка от 150 лв. за година или плащане по 2 лева на час. В зелена цената е съответно 100 лв. на година или по 1 лев на час. „В Общинския съвет са разглеждани всички предложения за цените на стикери, но според мен до този момент цената не е коментирана сериозно”, обяви Фандъкова вчера. Протестите срещу цените на винетките продължават, но в тях участват шепа хора.

Вчера някои столичани се опитаха да преметнат общината, като бяха поставили стари винетки или копие на талон на колата си върху предните стъкла. „На 11 такива домуващи коли, за които няма подадени заявления, бяха поставени скоби. 6 от собствениците им си платиха санкциите”, обясни Милова.

По данни на Центъра за градска мобилност 5500 столичани са одобрени за стикер, а 4800 вече са получили документа. Подадени са над 6700 заявления за винетки, а само вчера са раздадени над 200.

Последвайте канала на

Novini.bg
1280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.02 | 07:02

1
Как не са се сетили да сложат такса ''привилегия'' към данък сгради още?А може и глоба ''мръсни обувки''да измислят,ако решат.До кога държавата и общината ще налагат глоби и такси,без да са осигурили избор?Ако има безплатни места в близки подземни паркинги нека който иска да паркира в синя и зелена зона да бъде таксуван.Обаче като няма защо им искат винетка и да плащат на живеещите в центъра?

Добави коментар

Водещи новини