Военните: Не искаме по - високи заплати

  • 30 септември 2012 14:37

  • 31
  • 13
Военните: Не искаме по - високи заплати
© булфото

Военните се отказват от увеличение на заплатите, но настояват да остане сегашното положение с възрастта за пенсиониране, вместо промените, предложени вчера от министъра на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Решението беше взето на срещата днес, организирана от легия "Раковски" в Централния военен клуб в София и ще бъде изпратено като отворено писмо до президента и върховен главнокомандващ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, предаде Дарик. В случай, че това и още други предложения не бъдат приети, военните са готови за мирен протест на 7 октомври.

„Искаме тези средства, които ни се предлагат за заплати, да бъдат пренасочени за българските пенсионери, учители, лекари и майки", каза майор Иван Милов в качеството си на председател на легия „Раковски". По думите му това означава, че военните не мислят само за себе си, а за българската държава и за тежкото икономическо състояние в момента: "Те искат да й помогнат и го правят от сърце". Според него всеки българин трябва да има достойни доходи.

Ако до 5 октомври не бъде взето решение относно исканията им, които ще бъдат изпратени в отворено писмо до президента, министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, военните са готови да излязат на мирно шествие на 7 или 14 октомври.

В Централния военен клуб се събраха няколко десетки военни, като те обявиха мнението на военнослужещите в цялата страна.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
31 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
пенчо питанката

2012.10.01 | 20:09

12
Баси колко си тъп...... ,не искали по-големи заплати ,да бееее,ама като им казаха,4е като останалите хора се пенсионират след 30 години стай....и хооооп , изведнъж станаха "хора на място",божееее,колко прост народ има..... Защо,като са на място поискаха високи заплати,понеже не знаеха,4е ще им сложат нормален стаж за пенсия. А,че полицаите са още по-прости още по-нищо не правят и още-по големи заплати взимат,така е.
Faust

2012.10.01 | 20:09

13
Ако си чел внимателно пресата никой военен не е искал по-висока заплата и не е стачкувал. Това го измисли жалкото им министърче, защото се задават избори.

2012.10.01 | 20:09

11
Браво на военните! Е това са хора на място! А не като ония кретенчета ченгетата - те щяха да вземат и по 10 бона заплати ако им предложат...
мда

2012.10.01 | 20:09

10
Евала,е това са хора,които обичат работата си и родината си и не ламтят за пари като простите ушаци дето и за чеп на зеле не стават !!!
Ronin

2012.10.01 | 20:08

9
Много правилно. Неможе достоинството на човек да се купи с подаяния и да се изнудва по този начин. Сигурно Дянков е усвоил тези методи докато е бил в САЩ или е гледал много филми.
Dart Buhal

2012.10.01 | 20:07

8
За да се вдигнат заплатите на военни полицаи и разни администрации , първо трябва да се оправят заплатите на хората които произвеждат , хранят и допринасят за съществуването на тази държава ... Ако храниш една крава с една шепа трева не можеш да издоиш от нея 20 литра мляко ... Моето семейство е 4 членно и се издържаме с 600 лева месечно ... Но си плащаме данъците таксите осигуровките ... Всички заритаха за по високи заплати , ми щом не ги устройва да са на държавна работа да отидат в частния сектор.. Там пари на калпак раздават ... И аз искам като дойде време за пенсия да ми дадат 20+ брутни заплати и да мога да се пенсионирам на 50-55 години ама няма...
..

2012.10.01 | 20:07

7
Напълно не ни е необходима тази жалка армия от 20 хиляди селяка хабене на пари и ресурс!!

2012.10.01 | 18:22

2
Ти се надявай никога да не ти потрябват услугите им. Иначе описаните от теб "хиляди селяка хабене на пари и ресурс" се отнася за безполезните "полицаи".
ицо

2012.10.01 | 18:42

6
Зачетох 4-5 смислени коментара. Всичко друго е спам на злобни комплексари, които не могат да си изкарат ръцете от задника. Не омаловажавайте работата на БГ военнослужещия, и не го сравнявайте с другите категории трудещи хора. В Армията се СЛУЖИ на Република БЪЛГАРИЯ- 7 дни в седмицата 365 дни в годината. Не е производствено предприятие(частно).
Faust

2012.10.01 | 18:32

5
Чудя се дали липсата на мисловен процес у някои българи е резултат от демократичните промени или е просто мързел. Именно липсата на мисловен процес доведе на власт недоразумения като Симеончо, Бойко, Дянков и др., защото всеки пореден месия не правеше нищо друго освен да ни ограбва. Нас и труда на нашите родители. Всеки разумен човек би трябвало да прави разлика между компенсация и привилегия. Единствената привилегия на военните е да защитават родината си. Защо никой не надигне глас срещу субсидиите за политическите партии от държавния бюджет. Та всички работещи субсидират Доган, БСП, Атака, РЗС. Ето това е привилегия, а има и много други, но не ги търсете при военните. Относно пенсионирането - как ще накарате един 52 годишен войник да скача в окопите, да управлява танк, да скочи с парашут. Май много ви идват екшъните в стил Made in USA.
Шумски

2012.10.01 | 18:29

4
Ченгетата не са виновни. Министъра им е физкултурник, но това не означава, че след като военнияминистър е бивш генерал става за нещо.
Faust

2012.10.01 | 18:28

3
Долнопробната сделка за възнагражденията на военнослужещите е типична проява на андрешковщината и ганьовщината в България. Това прилича на долнопробен сериал в който се иска откуп. Явно Дянков наистина е усвоил подобни похвати. Защо и на него да не му спретнат една операция "Наглите". За Аню нямам думи. Той си получи всичко при пенсиониране, а след него ако ще и потоп. Предлагам на военните като излязат на 7 октомври на протест да минат и да хвърлят по някоя стотинка пред Министерството на финансите. Може да стигнат за еднопосочен билет на Дянков за Щатите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини