Плъзнаха сектанти във Варна

  • 29 септември 2012 10:11

  • 1824
  • 4
Плъзнаха сектанти във Варна
©

Варненска и Великопреславска митрополия предупреди граждани и гости на града по повод предстоящо раздаване на Библии от чужди емисари.

В съобщението се казва: "От няколко дни нашият град е обект на масирана религиозна кампания от организация, която умишлено не е представена в рекламните материали (флаери и „Евангелието според Йоан”) които се раздават по улиците на Варна. Всеки текст, представляващ покана за някакво събитие, съдържа информация, къде, какво, кога ще се случва и кой го организира. Информацията която ни дават флаерите е, че на 29 септември в зала 2 на Фестивален и конгресен център ще се раздава подарък Библия за всеки посетител. Организаторите са спестили важната информация, от кого и с каква цел се организира това събитие. Никъде не е посочено, че това е среща с цел евангелизация и (привличане) вербуване към определена деноминация".

Липсата на достатъчно информация или умишленото укриване на такава цели заблуда и застрашава свободния информиран личен избор на човека. Затова, призоваваме варненци да бъдат бдителни, да не се доверяват сляпо на чужди мисионери обещаващи безплатна Библия, се казва в изявлението.

Това събитие не е организирано от Българската Православна Църква и в частност от Варненска и Великопреславска св. митрополия. "Това на което са поканени с „благородното” обещание за безплатна Библия е евангелизираща среща с чужди мисионери, разпространяващи различно от православната ни вяра и традициите на народа ни учение", се казва в изявлението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1824 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ххххх

2013.08.26 | 18:52

4
1 няма как да им попречиш, защото реално нищо нередно не правят. Ако искаш ходиш никой не те кара да се самоубиваш никой не проповядва омраза ако искаш после си даряваш апартамента на сектата ако искаш не Който е достатъчно тъп да се занимава със секти си заслужава.
Рони

2013.08.26 | 18:52

3
А, добро утро!!! Тези обикалят не от няколок ДЕНА, а цяло лято си щъкат като скакалци. Мен лично са ме спирали трима. ........ И сега...... какво ще правим? има ги, но никой не им пречи????

2013.08.26 | 18:52

2
Стреснахте се май,синодални хрантутници?А къде бяхте до сега,защо не сте между и сред хората,с поведение и съпричастност към ежедневието на миряните си,да приобщите най-вече младостта. Защо и вие не раздавахте библии,детски книжки,храна и дрехи на бедни и бездомни,а сега се уплашихте,че губите част от паството си.Между другото;никъде не съм срещнал религиозни представители от други деноминации с физическият облик на сумисти ,с каквито фигури е пълна нашата църква
milan

2013.08.26 | 18:51

1
КАЖЕТЕ ЯСНО КОИ СА ТЕЗИ СЕКТАНТИ ДА ЗНАЕМ ВСИЧКИ !? МЕЖДУ ДРУГОТО ДА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ ЧЕ ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е ПРАВОСЛАВНО Е СЕКТА БИЛО ТО КАТОЛИЦИ ИЛИ ПРОТЕСТАНТИ ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ КАКВИ СА ТЕЗИ МИСИОНЕРИ ОТ КОЯ ДЕНОМИНАЦИЯ СА?!АЗ СЪМ ПРОТЕСТАНТ И МОГА СЪС ПО-ГОЛЯМО ПРАВО ДА НАРЕКА ПОВЕЧЕТО "ПРАВОСЛАВНИ"СЕКТАНТИ ДОРИ ЕРЕТИЦИ ЗАЩОТО СЕ ОТКЛОНЯВАТ СЪЩЕСТВЕНО ОТ СВЕТОТО ПИСАНИЕ СЪС СВОИ ПРАКТИКИ И УЧЕНИЯ ? при повечето православни всичко опира само до външното ,духовното хич го няма!

Добави коментар

Водещи новини