Съпругата на Благовест Сендов се оказа контраразузнавач от ДС

  • 26 септември 2012 19:15

  • 6560
  • 6
Съпругата на Благовест Сендов се оказа контраразузнавач от ДС
©

Анна Сендова, съпруга на бившия шеф на парламента проф. Благовест Сендов, е била агент Калина от Второ управление на комунистическата Държавна сигурност.

Това обяви комисията по досиетата вчера след проверка на членовете на управителни органи Българската търговско-промишлена палата. Сендова е вербувана през 1978 г. и е работила за контраразузнаването до 1989 г.

Сендова е проверена за принадлежност към комунистическите тайни служби, защото е член на борда на БТПП от 2009 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
6560 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Иванов

2012.09.27 | 13:31

6
Ами да не би да искате да работи за фашистката държавна сигурност/обществена безопасност/вместо за комунистическата ДС както я наричате !!! Тя е работила за националната сигурност на България !!!
Стоян

2012.09.27 | 13:31

4
Съгласен съм в ДС е създаден да служи на държавата. Ако беше служила на ЦРУ, Мосат или друго държавно разузнаване невежите хора, щяха да я обявят за голяма работа. Държавна сигурност наистина е правила и глупости, както правят и държавните институции в момента. но това не дава право на предателите политици да ни оставят без разузнаване и контраразузнаване. Това вече е престъпление. Още повече не дава право да се разсекретят досиетата на хората, които са си давали живота, за да служат за сигурността на държавата.

2012.09.27 | 13:31

5
Ето в какви отрепки са парите ни. Контраразузнавач - на мекеретата така ли им викат вече? Комунистическа пасмина!
Тони каза

2012.09.27 | 13:30

3
Генетичните отпадъци на България и углавните криминални престъпници са навсякъде, а ОТРЕПКИТЕ ДОНОСНИЦИ вече ги наричат "контраразузнаване" не е чудно след още 20 години ПОДМЯНА И ИЗОПАЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА , на тези криминални престъпници както и на "партизанската" измет да им се издигнат паметници а жертвите на техният терор и грабеж да тънат в мизерия и забвение. И всичко това с помощта СДС ДСБ престъпниците и Измамниците и на западно европейските гнусни политически курви докарали ги и поддържащи ги във властта. Съвсем правилно рапара шамара казва че знамето омазано и окървавено от такива човекоподобни изроди и престъпници цапа светлата памет на почтените и на освободени творци от неговият тип, а не обратното. Продажните подлоги и минетчийски паразити на ДАНС, които не могат да заловят и осъдят до сега нито един политически престъпник рецидивист на „прехода” обикновено се занимават с различни по вид репресии и прикриването на личните си идиотии и недъзи.
Лилу Далас Мултипас

2012.09.27 | 02:03

2
По дяволите, Тони, наистина ли мислиш, че онова твоето нещо там е на английски?! И че някой ще ти го разбере?!? "Guest slap rapper" Мишо Шамара ли е, ХАХАХАХАХА, ще се спукам от смях! Пък и нашенския правопис не го владееш особено... язък за мислите ти, поднесени с такъв "сос".

2012.09.27 | 01:53

1
"Почтен и освободен творец"?!? Започна разумно, но като Велко Вълканов навремето, докато се изкажеш се омазваш. Тъпо е да вярваш в онова в кавичките относно въпросния бездарник. И ние сме чували избрани извадки от неговите изяви. Не вярвам абсолютната бездарност и безграничната простотия да са били някога прояви на почтен и освободен творец. Ако се възхищаваш на тези изяви, май ти липсва ценностна система или ти е объркана от късо съединение.

Добави коментар

Водещи новини