5600 души искат винетка за паркиране в центъра на София

  • 26 септември 2012 18:24

  • 633
  • 0
5600 души искат винетка за паркиране в центъра на София
©

Подадените заявления за издаване на винетен стикер от живеещи в границите на "синята" и "зелената" зона в София са 5600, съобщиха от Столичната община (СО).

Предварителните ни очаквания са да получим около седем хиляди заявления за стикери, посочват от СО. С 20 на сто са намалели паркиранията в зоните за платено спиране на автомобили. Данните показват, че процентът е устойчив както за по-лекия период 1-15 септември, така и за вече активната работна седмица 17-21 септември.

С влизане в сила на новите правила, автомобили, които са нарушили условията за зоните, се репатрират само след края на работното време. За целия период от 1 до 21 септември броят им е от два до пет автомобила на ден. С три хиляди са се увеличили абонаментните карти за градския транспорт през септември в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от общината.

Пътуванията с метрото след пускането в действие на втория лъч са се увеличили със 100 хиляди. Така хората, които ползват метрото за придвижване в София, вече са над 300 хил., се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
633 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини