Ангел Семерджиев: Цената на тока в България е най-ниска в цяла Европа

  • 26 септември 2012 08:44

  • 780
  • 4
Ангел Семерджиев: Цената на тока в България е най-ниска в цяла Европа
©

Има някакъв ритъм в който трябва да се присъединяват фирмите произвеждащи енергия от възобновяеми източници, заяви председателят на ДКЕВР в сутрешния блок на TV7.

В България ние сме преизпълнили този план и системата не може да поеме повече. Хората занимаващи се с този бизнес решиха, че за нула време ще направят големи пари, заяви Семерджиев. Ще започнем проверки на всички ВЕИ фирми, които са се присъединили към електропреносната мрежа за последната година, категоричен беше той. Трябва да има баланс. Няма как в условията на криза, когато всички работим на границата на оцеляването, някои хора да искат да направят космически печалби. Цената на тока се вдигна основно заради възобновяемите източници. Зелената добавка от първи юли не покрива разходите за включването на екоенергията, заяви още шефът на ДКЕВР. Присъединяването на подобни мощности в електроразпределителни дружества се случваше с такива темпове, че ни изненадаха и нас. Това се прави от трите електроразпределителни дружества и НЕК, уточни той. На първи юли се оказа, че имаме такова количество присъединени централи, че натоварват системата. 

От 2010 година до сега, цените на електроенергията не са изпреварвали инфлацията, а са я забавяли. В България цената на тока си остава най-ниска за цяла Европа. Заради това обаче няма да се повиши цената на тока, успокои Семерджиев и добави, че увеличение не се предвижда поне до юли 2013 година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
780 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.09.26 | 19:38

4
Този да престане да лъже. С 2% възобновяеми източници не може да се вдигне цената. Кажете на кого плащате и за какво се договаряте. С тези лъжи в България няма да има нито бизнес нито млади поколения които да бъдат заробвани. Мога да кажа на управляващите , че не са в час. Младите бягат и са прави защото в тази държава няма бъдеще. Като останат само циганите кой ще плаща за тока. А сега да вдигна завесата. За 10 милиарда долара знаете ли колко много паркове от фотоволтаици и ветрогенератори и нови технологии ще се изградят. Няма да се плаща за радиационно гориво, за подържане на сигурност на АЕЦ и най-важното няма да се плаща за съхранение на изгорялото ядрено гориво, няма да се замърсява аколната среда и няма да им риск за замърсявания. Ще се вкарат нови технологии които да изразходват много по мало енергия от колкото сега. Ще си имаме независимостта. Та този да престане да лъже. Реално цената на ел.енергията за бита и домакнствата в България трябва да е 8.43 ст. Всичко друго е кражба.
dada

2012.09.26 | 19:38

3
тоя помияр що не вземе да се гръмне, то и заплатите са ни най-ниските в Европа. Писна ми от гнусари да ми казват как живея богато и охолно в тая държава с тия 400-500 евро заплата , като половината ги давам за парно. ток и вода. да идват изборите да ги изпратим тия помияри, да изберем некви други по-алчни и от тях , ама поне муцуните ще са им по-ралични

2012.09.26 | 19:38

2
Този е от тези дето си хапват пастички когато няма хляб.Много ослепяха и политици и техни протежета.Време е бедните да скочат с тоягите!

2012.09.26 | 19:38

1
Но ако я отнесеш към заплатите какво ще се получи бе идиот?! Дали няма да стане най-висока?

Добави коментар

Водещи новини