Полицаи съдят МВР за извънредния труд

  • 25 септември 2012 21:05

  • 1173
  • 1
Полицаи съдят МВР за извънредния труд
© Булфото

След като правителството отказа да увеличи с 25% заплатите на полицаите, те се заканиха да атакуват МВР в съда. Служители на реда ще заведат индивидуални искове за неизплатените им пари за извънреден труд, съобщава "Труд".

"В момента ни плащат само 50 часа извънреден труд за тримесечие. Някои работят и по 70 часа, но за разликата не получават нищо", каза зам.-шефът на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) Добромир Добрев. И допълни: "Само на полицаите нощният труд не се плаща. Не получаваме нищо и за т.нар. време на разположение, което е без лимит." Служителите се водят "на разположение", когато почиват.

По закон като физически лица те могат да търсят обезщетение за 3 г. назад. За този период полицаите са изчислили, че имат да вземат по 1000 лв. само за нощен труд. Отделно трябва да ги компенсират за дежурствата по празници.

Преди година СФСМВР подаде жалба за неплатения извънреден труд в комисията по дискриминация. Случаят още не е решен. Преди месец членовете на състава, разглеждащ казуса, са били сменени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1173 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2012.10.07 | 15:00

1
Ами все пак тези неща са едно от основанията за първа категория труд, което е огромно предимство. Не е все едно дали ще се пенсионираш на 52 или на 65 год. А и пенсията е доста различна за първа категория.

Добави коментар

Водещи новини