Затворнически надзиратели се включват в протеста на полицаите

  • 23 септември 2012 12:27

  • 1052
  • 3
Затворнически надзиратели се включват в протеста на полицаите
© Булфото

Oколо 30 надзиратели от Затвора в Пазарджик ще се включат в националния протест на служителите в системата на МВР в столицата, каза Тодор Денев, председател на местната организация на Синдиката на служителите в затворите в България.

Организацията изрази солидарност към исканията за достойно заплащане и европейски условия на труд на българските полицаи, пожарникари и спасители. Като служители по закона за МВР и служители на държавата, които проблеми касаят и нас, ще участваме в този протест, каза още Денев. Техните искания се покриват с нашите изцяло, тъй като формирането на работната заплата – тяхното и нашето, е по един и същ начин. Разликата е, че те получиха увеличение на сумата за специфичните условия за труд, а порционът го получават вече близо 2 години, докато за нас няма нищо. Второто е, че по предварителна информация от 1 октомври имат наредба от техния министър за получаване на купони за храна и ободрителни напитки за нощния труд, които при нас на много места, включително и за затвора в Пазарджик, не се получават по неизвестни причини.

В Пазарджик е така от 2008 година. Те искат промени, които поясняват какво е неприкосновеност и други неясни ситуации – при употреба на оръжие какво е неизбежна отбрана и други подобни, за каквото настояваме и ние. Както и повишаване на работната заплата. Имаме споразумение за сътрудничество с тях и сега ще ги подкрепим, а до края на годината вероятно ще имаме и наш протест. От предишния път досега не се промени абсолютно нищо и нищо от нашите искания не беше изпълнено, каза също председателят на синдикалната организация от Затвора в Пазарджик.

Последвайте канала на

1052 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МАЗНИ и КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ А СТИГА ТОЛКО !

2012.09.24 | 07:41

3
ДЕЙСТВИТЕЛНО РАБОТИТЕ ПРИ НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ - НО ПОЛИТИЦИТЕ НЕХАЯТ - ЗАЩО ЛИ !?
Mnenie

2012.09.24 | 01:46

2
Полиция трябва да има няма спор, въпроса е, колко плащаме за нея,а плащаме много.Колко пъти полицаите подкрепиха друг протест,"те биеха протестиращите" а сега искат подкрепа, няма как да стене.Много полицай много нещо има в България първо да ги съкратят до необходимия минимум ,например като във Финландия 158 полицая на 100000 души население , "а сега в България има 1000 полицая на 100000 души население" за справка пишете в Google "полицай на глава от населението" и вижте сами реалността в Европа и света,после на тези които останат да им дадат каквито заплати искат.В момента отношението на полицията към гражданите е ,като към престъпници , изпитал съм го лично а не съм престъпник,работодател съм.Мой познат го глобиха за отнемане предимство на пешеходна пътека на пешеходец при десен завой при зелен светофар ,без да има пешеходец.При въпроса от негова страна на кой пешеходец е отнел предимство ,Полицая му отговорил ,че той бил минал вече,и акт глоба и останалите простотии всеки ги знае.
Грендел

2012.09.24 | 01:45

1
Сигурно в тая криза им са намаляли подкупите и решиха да стачкуват. Работата е там, че на фона на заплатите в България не заслужават никакво повишение на заплатите, като не им харесва работата да напускат. Не да поработят в частния сектор като останалите и да видят разликите, защото сега им е лесно като живеят на мой гръб и на всички останали данъкоплатци в държавата и недоволни накрая. Никакво увеличение. След като биха хората, които им плащат заплатите на други протести сега ще сърбат каквото са надробили, никой няма да ги подкрепи тях.

Добави коментар

Водещи новини