В софийски магазин продават сандвичи от бъдещето

  • 22 септември 2012 21:09

  • 5643
  • 0
В софийски магазин продават сандвичи от бъдещето
©

Сандвичи на бъдещето предлага хранителен магазин в София. Инспектори от Агенцията по храните засякоха в складовете стока, опакована и готова за продажба. Но с дата на производство - след няколко дни, съобщи БТВ.

Супермаркетът е част от верига магазини в София. Хора са сигнализирали, че на една от витрините в магазина се поставят храни с изтекъл срок на годност. „Суровите меса, след като им изтече срокът на годност, ги слагат вътре в камерата, замразяват ги, след това ги изкарват, размразяват ги и ги слагат на скарата”, казва потребител.

Сигнал е бил подаден до Агенцията по безопасност на храните. При проверката инспекторите констатираха, че в една хладилна камера се съхраняват млечни и месни продукти, както и бракувани стоки извън предназначената за това камера. Натъкваме се и на нов вид измама – готов сандвич, който обаче трябва да бъде произведен след четири часа, според етикета.

Инспекторите не знаят кога реално е направен този сандвич, а от магазина казват, че най-вероятното обяснение е печатна грешка

Със сигурност ще се провери човекът, който е отговорен за случая, и ще си понесе санкциите, а сандвичите ще се изтеглят от пазара, обещаха от магазина.

Инспекторите взеха проби от готвените храни. Според резултатите, храната не е развалена. За другите нарушения е съставен акт за административно нарушение и глоба от 1000 лв.

Последвайте канала на

5643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини