Прошков: Всички автомобили на общината, които паркират безплатно, да станат известни

  • 18 септември 2012 21:48

  • 518
  • 0
Прошков: Всички автомобили на общината, които паркират безплатно, да станат известни
©

От Движение "България на гражданите" поискаха публикуване в интернет страницата на Столична община на всички служебни автомобили на общината, които паркират без заплащане.

Според тях предложението на групата на ГЕРБ в местния парламент да се заплаща на всеки общински съветник ежемесечен стикер, с който да може да се паркира в синята зона, е скрита привилегия, предаде БНР.

Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е, член на Националния съвет на Движение "България на гражданите" и общински съветник, заяви: "Имам опасения, че са няколкостотин, а може би и няколко хиляди, ние нямаме точни данни картите, които са раздадени на близки, приятели, познати и симпатични на властта в София хора, които нямат дори никакво отношение към, не само Общинския съвет, но и общината. Виждали сме автомобили, които очевидно не познаваме, не знаем на кой принадлежат, но имат такива карти и стикери.

След като няма публичен контрол в момента върху това, кои са издадените, били те карти и стикери и някаква друга форма, за целта аз предложих и ще изисквам публикуване на всички автомобили, собственост на Столична община, които извършват служебни задължения по номера, по модел, по марка, какво точно вършат, от кой се управляват и защо ползват такава привилегия, така че и служителите на Центъра за мобилност, които проверяват, да знаят какво е правното основание на този автомобил да паркира без заплащане. Нищо повече. Останалото е демагогия".

Последвайте канала на

Десислава Станева
518 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини