595 души са станали кръводарители само за пет дни

  • 17 септември 2012 14:10

  • 770
  • 1
595 души са станали кръводарители само за пет дни
©

В петък, събота и неделя 595 граждани са станали кръводарители в резултат на отправения преди дни апел от Министерството на здравеопазването за кръводаряване поради липса на кръв и кръвни продукти от групите А и 0, съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Кампанията продължава.

Здравната министърка съобщи, че пунктове за кръводаряване ще бъдат открити днес в сградите на Министерството на правосъдието, Министерството на околната среда и водите и в Министерството на отбраната. Поетапно продължава разкриването на пунктове за кръводаряване и в други административни сгради, включително и в областните администрации в цялата страна. Кръв може да се дари още в Националния център по трансфузионна хематология, както и
във всички многопрофилни болници за активно лечение, уточни тя.

Министър Атанасова призова гражданите да продължават да даряват кръв, като увери, че е започнало попълване на липсващите количества кръв.

Последвайте канала на

Десислава Станева
770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2012.09.17 | 16:28

1
От къде се снабдяват с кръвни продукти частните болници за техните дейности? Не е ли малко абсурдно един път да дариш кръв за усмивка, а отивайки в клиника да се налага да плащаш за кръвопреливане с вероятност да ти прелеят кръвта която си дарил преди време?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини