Говорещият срещу Украйна Мъск открито подкрепя Руския Кандидат за Белия дом

  • 25 октомври 2024 16:26

  • 3684
  • 0
Говорещият срещу Украйна Мъск открито подкрепя Руския Кандидат за Белия дом
© Getty Images/Novini.bg

Молдовските власти, пише Politico, са установили, че русия е похарчила около сто милиона евро за кампании за влияние в референдума (за присъединяване към ЕС) в страната, който се проведе заедно с президентските избори. „Кампаниите“ включваха купуване на гласове и разпространение на груба дезинформация. 

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 190

Първо, че про-европейската кандидатка Мая Санду ще се изправи на втори тур срещу кандидат, подкрепян от проруските сили. 

Второ, победата на вота ЗА присъединяване към ЕС се очакваше да бъде лесна и с голяма разлика, но до последно силите бяха равни. Въпреки, че всички знаят какви са нагласите в Молдова. 

Защо въобще си говорим всичко това, при положение, че този материал дори не е посветен на Молдова ли? Защото исках да илюстрирам как – за пореден път – светът забравя да предвиди силата на парите и пропагандата на руската страна и всичките ѝ приятели по света. И така изведнъж една предрешена победа за нормалните и добри сили се превръща в кошмар и битка с неясен изход, която може да инсталира още от влиянието на Мордор.

След като излязоха сведения за това, че Тръмп седем пъти си е говорил с путин, СЛЕД КАТО Е НАПУСНАЛ БЕЛИЯ ДОМ, сега излиза информация на The Wall Street Journal, според която приятелчето на Тръмп – Елон Мъск – редовно си приказва с путин. 

Редовно. 

Относно информацията, че Тръмп си е говорил с кремълския касапин седем пъти, след като вече не е бил президент, трябва да си припомним, че в дома на Тръмп бяха намерени множество кутии със секретни документи, за които той ВЕЧЕ нямаше право да вижда, камо ли да притежава. Той отричаше да ги има, после – когато ги намериха натъпкани у тях (дори в тоалетната му) – започна да твърди, че няма нищо лошо в това, че ги има. 

Съдийката, която отказа да съди Оранжевия и отсече, че няма проблем Тръмп да си къта топсекретни документи, се казва Айлийн Канон. Тя е спряганата за кандидат на тръмпистката администрация за нов главен прокурор на САЩ. Какво съвпадение, нали…

Тръмп обърна палачинката на реториката и започна да напада Зеленски и да твърди, че той има вина за войната, която русия започна срещу народа и държавата му. Прави и заявки да спре помощта за Украйна. 

Все пак… седем пъти са си говорили с кремълския гигант с обувките на платформи. 

Сега новият „другар“ на Тръмп – Елон Мъск – започна да приглася на путинската пропаганда и дори да се намесва във войната, пречейки на украинците. 

Започна да говори за териториални отстъпки, за нови избори в откраднатите и анексирани територии. Мъск повтори буквално едно към едно опорката „Грешката на Хрушчов“ по отношение на Крим.

Заяви, че Крим винаги е бил руски от 1783 г. чак до „грешката на Хрушчов“. 

Това, разбира се, вбеси украинците и някои от тях му казаха да (fuck off) иде да се ****. Дори и един украински дипломат му го каза. 

И тогава капризното дете Мъск спря сателитите на SpaceX, с което отряза комуникациите на украинската армия в цели региони на фронта, спря и възможността да бъдат използвани дронове. Това коства живота на хиляди, но на Мъск не му пука. Той със злобна ирония заяви, че отишъл да изпълни заръката да се *** (to fuck off). 

Неговото его беше по-важно от живота на хиляди. 

Сега той продължава с про-путинската реторика и с наливането на пари в кампанията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който е – на практика – руският кандидат. Кандидат, който ще спре подкрепата за Украйна и ще направи услугата на путин – да спре американската защита на ключови държави от НАТО, за които путин има апетит. 

Мъск налива по един милион долара на ден в тази кампания. 

Тръмп е обещал на Мъск да го назначи на пост в кабинета му. Очакванията са да му направи и друг подарък – под формата на гигантски данъчни облекчения. 

Затова и Мъск смени лагера. През 2020 г. подкрепяше Байдън, но демократите не му обещаваха подобни неща. Републиканците пък нямат проблем с това да продават постове в кабинета и да подаряват милиарди долари на най-богатите срещу пари в партийната каса. 

Идеята на Тръмп да се докопа до властта пък гравитира около желанието му да унищожи всички дела, които се водят срещу него. С президентската власт на своя страна ще му е доста лесно. 

Тръмп обеща да премахне редица регулации за бизнеса, което значи, че Мъск ще може да унищожава природата на спокойствие, без да му създават бюрократични спънки. 

Също така ще му бъде по-лесно да унищожи всеки опит на служителите му да се обединят в профсъюз. 

Също така очаква и повече военни поръчки за SpaceX. Става дума за милиарди. 

За данъчните облекчения вече споменахме. 

Та, затова Мъск налива по един милион на ден в кампанията на Тръмп, като дори си позволява и да купува гласове. 

Шансовете на Тръмп да спечели не са малки. 

Случи ли се, Европа ще трябва да се бори сама с путин, защото апетитът му няма да свърши с Украйна. НАТО ще бъде осакатено, защото Тръмп е обещал да намали подкрепата си за Алианса. А кой знае и какво още Тръмп и Мъск са му обещали? Замисляли ли сте се защо всички копейки (дори в България) така силно подкрепят Тръмп? 

Полша и Балтийските страни, а след това България и Румъния ще бъдат сервирани на путин. 

С България няма да има особен проблем, така или иначе, защото през последните 30 години, докато другите страни създаваха икономика, ние създавахме русофили. 

____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
3684 0

Свързани новини

Водещи новини