Горна Оряховица не ще джамия

  • 15 септември 2012 20:53

  • 1753
  • 4
Горна Оряховица не ще джамия
©

Строителството на джамия в Горна Оряховица предизвика бурни обществени реакции. Десетки жители са твърдо против построяването на мюсюлмански храм в града. Според тях Горна Оряховица не е място, където има концентрация на хора, изповядващи исляма, информира БНТ.

Дни след като бяха положени основите на новия мюсюлмански храм, жителите на Горна Оряховица изказаха несъгласието си и така предизвикаха обществен дебат.

 „Първо съм против построяване на въпросната джамия, защото около нея сме само български къщи, живеем само християни", това каза жител на града.

Повече от 10 години Мюсюлманското настоятелство в града има молитвен храм, който обаче не отговаря на техните канони, затова започнало и строителството на нов.

 „Мисля, че и аз като мюсюлманин, като пълноправен гражданин на България, имам нужда от мой молитвен дом", категоричен е местен мъж.

От Общината обещават, че строежът ще бъде следен стриктно и няма да бъдат позволени каквито и да било законови злоупотреби. Инж. Добромир Добрев, кмет на Община Горна Оряховица, заяви, че е изпратил комисия да проверят законово ли е почнат строежа. "Ако има незаконосъобразно започване всичко ще бъде спряно и отстранено. Ще гледаме да постигнем някакъв баланс. Няма да позволя да се извършват незаконни строителства", заяви той.

Жителите на Горна Оряховица са категорични, че няма да позволят издигането на джамия в центъра на града и заплашват с ефективни протести.

Последвайте канала на

1753 4

Коментари 4

Добави коментар

2013.03.25 | 18:42

4
Само така! Всички джамии трябва да се изгорят!
ER-ER

2013.03.25 | 18:41

3
KVO SA Tİ NAPRAVİLİ MYUSLYUMANİTE
Иван

2013.03.25 | 18:41

2
Мюсюлманската религия е терористична,нечовешка,циганска религия която трябва да се забрани и да изчезне.Стига вече джамии в България.Трябва да се спре веднага строежа на педерастката джамия.Или да играе огънят?

2013.03.25 | 18:41

1
Прави са хората! Не им трябва развъдник на шибани терористи в града им!

Добави коментар

Водещи новини