Всеки комплексар е джигит на пътя, спрете го преди да стане и убиец!

  • 22 октомври 2024 17:37

  • 1761
  • 0
Всеки комплексар е джигит на пътя, спрете го преди да стане и убиец!
© булфото/архив/

Ако се опрем на статистика на КАТ отпреди часове, то явно най-големите комплексари със скъпи коли и джигитски скорости на пътя, са в София и Варна. "Най-много катастрофи в последните дни са станали в София и Варна, съобщи пред журналисти главен инспектор Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“. До 20 октомври в страната е имало над 5000 тежки катастрофи. Загинали са 362 души и ранени близо 7000 души".

Първенци сме по убийства на пътя доста години назад. 

Въпросът е, така ли ще я караме и занапред

и защо множеството институции, които издържаме, не правят нищо за преобръщането на тази убийствена статистика и тенденция?!
Вие знаете ли, че

с данъците си издържаме цели 11 институции, които да контролират, да организират, да съблюдават за нашата пътна безопасност?

И аз не знаех, каза ми го преди време един специалист в тази област.И тогава, и сега продължавам да недоумявам що за безотговорни хора работят в тях, които само си прехвърлят помежду си отговорността като парещ картоф. Накрая виновни няма, има само набъбващи черни статистики за убити на пътя. Водим европейската класация по този показател.
Но не само ведомствата са виновни за трагедиите на пътя.

В равна мяра са виновни и родителите на комплексарите, които пряват тежки катастрофи по шосетата.

Те са възпитали отрочетата си в чувство за всепозволеност и на тях не им пука какво ще предизвикат за другите в обществото. Сядат зад волана пияни, надрусани и с мераци да се доказват с високи скорости зад волана както в градовете, така и по магистралите. За онези фифчета с надути джуки и бюстове, които натискат педала на макс, докато си правят макиажа зад волана и се самоснимат, дори не ми се коментира.
Всички те са убийци на невинни жертви и това е простата истина. 
Партиите, които след дни се явяват на поредни избори, вече не смятат за нужно да представят свои програми и планове за решаването на брадясалите проблеми в обществото ни. Те са заети да се дърлят помежду си за кокала на властта. А и създаването на още някоя и друга държавна структура, в която да си назначат роднини, баджанаци и прочее слугинаж, надали ще реши огромния проблем, който имаме в обществото ни - комплексари зад волани избиват невинни хора! Но, ние поданиците, имаме пълно право да изискваме от онези, на които плащаме заплати, да вземат крайни, крути, най-строги мерки срещу джигитите преди да станат убийци.
 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1761 0

Свързани новини

Водещи новини