Плевнелиев: Най-богатите държави нямат много олигарси

  • 13 септември 2012 13:41

  • 1047
  • 9
Плевнелиев: Най-богатите държави нямат много олигарси
©

Нека да съм ясен, понеже в България все още се чудим – имаме пазарна икономика или имаме икономика, доминирана от богатите хора, от монополите, от олигарсите. Най-богатите държави на планетата са тези, които нямат много олигарси, а имат много малки и средни иновативни предприятия. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на откриването на форум "Кариера в България - защо не".

"Затова искам да правим и национална програма за подкрепа на малките и средни предприятия. Затова и работя активно за проекта „София тек”. Това е първата иновационна екосистема, която ще бъде създаде в България с европейска подкрепа, в помощ на предприемачеството, истински механизъм на сътрудничество по пътя на идеите", каза президентът.

Работим и за Закона за инвестициите, за национална програма в подкрепа на малките и средни предприятия. И това е моята цел, декларирам я много ясно – не просто само младите хора в България да получават работа, но и да имат възможност да създават работни места, да бъдат предприемачи - каза държавният глава.

"Българските политици с право се гордеят с ниския дълг на държавата. Това е една много отговорна политика и позиция на българските политици спрямо вас. Просто по този начин те дават шанс на младите. Защото вие като следващо поколение на България няма да имате планини от дългове, а ще можете спокойно, свободно да финансирате своите приоритети, каквито и да са те, когато си превземете държавата. Вашата функция, за разлика от много други млади поколения на други държави, тук няма да бъде просто да плащате кредитите на едни преди вас, които ги взеха, за да ги похарчат за изкуствено напомпани доходи и благосъстояние, вие ще бъдете свободни спокойно да финансирате това, което считате, че е важно", каза президентът.

Последвайте канала на

1047 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Терминали 1 и 2 са на ваше разположение !

2014.03.09 | 19:19

9
Само в Русия и България има олигарси ! И в двете няма демокрация , а в България няма живот и бъдеще !
еи

2014.03.09 | 19:18

8
Обратно в дупката подземна мишко.
Ronin

2014.03.09 | 19:18

7
Селския идиот още се чуди. Нали затова беше поставен там - да се чуди. Ако в България имаше икономика въобще щеше да се живее по-нормално, но нали част от олигарсите са от неговата партия.
Ние не се чудим знаем, че нямаме !

2012.09.13 | 23:40

6
"В България все още се чудим – имаме пазарна икономика" - бисер на деня . По света и няма много държави собственост на мафията и подлоги (пълни) на Брюксел,Москва и Вашингтон ( поне не и в ЕС ) .

2012.09.13 | 23:40

5
Тая пък невестулка, отново е изръсила поредната безмислена простотия. Гледам и не вярвам на ушите си :) Тоя хич не е добре с главата. Тая негова идея за развитие на малките и средни предприятия лека полека се унищожава от неговия вожд така че скоро няма да ги има, а ще останат само големите играчи и монополисти, които чрез картелите си правят каквото искат!
военна тайна

2012.09.13 | 23:40

4
Пък ние в България имаме в ИЗОБИЛИЕ -че всичките са от моята скромна и писана партийка ГЕРБ--че аз съм втори по ред след бати Бойко !
Путин идва ..... скоро и ще има шамари Плевня !

2012.09.13 | 23:40

3
Плевнята освен бяло ( не е мляко ) има и кафяво на устата ( не е шоколад ) !
Перископ

2012.09.13 | 23:40

2
Това президенство да не е радиоактивно като отидат там и напълно превъртат ? И предните бяха относително нормални и после тотално изперкаха !
Гайгер

2012.09.13 | 23:40

1
Нищо му няма на президенството просто комунистическите гени си казват своето !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини