Кметът на община Добричка подписа споразумения за финансиране на ремонт на стадион и път в общината

  • 27 септември 2024 13:53

  • 120
  • 0
Кметът на община Добричка подписа споразумения за финансиране на ремонт на стадион и път в общината
© Pixabay

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева е подписала две споразумения в Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за финансиране от държавния бюджет на одобрени приоритетни проекти по Инвестиционната програма за общински проекти. Това съобщи тя в официалната си страница във фейсбук. 

"След напрегнатото и динамично начало на работната седмица, нейният край се оказа благодатен – вчера (26 септември 2024) подписах в МРРБ две споразумения за финансиране от държавния бюджет. Те са на обща стойност 6 762 000 лева и са свързани с дългоочакваната реконструкция на стадиона в село Дончево на стойност 3 862 000 лева и рехабилитацията на пътя Карапелит-Медово за 2 900 000 лева. И двата проекта са част от Програмата ми за управление през този мандат", написа Соня Георгиева. 

От община Добричка посочват още, че са одобрени общо пет проекта за изпълнение в Община Добричка през тази година по Инвестиционната програма за общински проекти, като общата им стойност е 15 244 000 лева. Всички те са  част от приоритетите, залегнали в Програмата за управление на кметския екип за мандат 2023-2027 г. 

С тяхното реализиране ще се  подобри  качеството  на живот и ще бъде подобрена базовата  инфраструктура в общината, посочват още от там. 

Вода с миризма на нафта потече от чешмите в Добричко

Другите три проекта са за реконструкция на водопроводната мрежа, пътни ремонти и изграждане на кухня на домашен социален патронаж. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
120 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини