Водещите новини! Математически е трудно да има кабинет след изборите. Иран няма да остане безучастен в случай на война (и още…)

  • 27 септември 2024 13:07

  • 416
  • 0
Водещите новини! Математически е трудно да има кабинет след изборите. Иран няма да остане безучастен в случай на война (и още…)
© Getty Images/НоваТВ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 септември   

 

Охранителни камери заснеха скандален случай, в който жена изхвърля куче.

На кадрите се вижда кола, която паркира, а от багажника жена изважда домашния си любимец, оставя го, а след това потегля.

Даниел Никодимов е свидетел на случката решава да спаси животното. Оказва се, че то е болно и това е вероятната причина, заради която е изхвърлено.

„Видяхме кученцето в трагично състояние, взехме го и го закарахме в клиника, за да разберем какво му е. Има рак на едното краче на костта – предприехме всички мерки и започнахме лечение.

После изискахме записите от камерите и установихме този нечовешки акт – как кученцето е изхвърлено като боклук до оградата“, казва той.

Даниел подава сигнал до институциите и се надява на ефективна присъда. В това време кучето все още е в клиниката, където се лекува.

Жена изхвърля болното си куче на паркинг в Божурище

***


Остава ли София без градски транспорт?

***


По думите на социолоа чисто математически ще бъде трудно да има кабинет след изборите без ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „Освен тях, преди ако бяха необходими две партии да бъде съставено стабилно мнозинство, през юни трябваха три, а сега отиваме на четири“, отбеляза тя.

Евелина Славкова (социолог): Политическата криза няма да се реши

***


Възможно е да се появи нов инженерен проект, който да каже всички неща, които хората искат да чуят и да влезе в парламента, абсолютно неспособен да направи каквото и да е.

Панчугов: Очаква ни повече от същото след тези избори

***


През последните седмици се наблюдава повишаване на случаите на заразени с COVID-19 както у нас, така и в Европа, информира в медиите главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Втрисане, кашлица, затруднено дишане": Ето какво представлява новият вариант на ковид?

***


23-ма българи са заразени със западнонилска треска, съобщиха от здравното министерство.

Западнонилската треска взе още една жертва у нас

***


„Случилото се снощи е ежедневието на несистемни партии, на партии, които толкова са се вкопчили във вашите социологически изследвания, че са готови за 0.5% да продадат за милиарди работещите хора. 

Беше грешка. Няма повече кой да ни даде милиарди левове за емисиите, за социалните плащания, за рекултивацията и сигурността на миньорите. 

Явно на българите не им трябват тези пари, щом гласуват за тези партии“. 

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от Казанлък снощния скандал в НС и съдбата на въглищната енергетика.

От Казанлък Бойко Борисов коментира снощния скандал в НС: Вандалско поведение!

***


„Китайският военноморски флот се лиши от една от своите суперподводници", това написа вестник "Уолстрийт джърнъл".

„Според данни на американското военно разузнаване плавателният съд "Чжоу 041" е потънал в корабостроителния завод в пристанището Учанг, в централния град Ухан", добави базираното в Ню Йорк изданието.

Потъна китайска суперподводница

***


Руска ракетна атака срещу централния украински град Кривой Рог в Днепропетровска област порази днес сградата на полицейското управление и най-малко трима души бяха ранени, съобщи в "Телеграм" службата за извънредни ситуации на Украйна, предаде Ройтерс.

Руска атака в украинския град Кривой Рог порази полицейското управление

***


Ръководителят на звеното за дронове на „Хизбула“ Мохамед Срур е бил убит при израелски удар в южните предградия на Бейрут, потвърди в изявление ливанското шиитско движение, цитирано от Франс прес, предаде БТА.

"Хизбула" потвърди: Ръководителят на нейното звено за дронове Мохамед Срур, е убит

***


Иран няма да остане безучастен в случай на пълномащабна война в Ливан, заяви иранският министър на външните работи Абас Аракчи, цитиран от ДПА.

Той направи изявлението по време на среща на външни министри в Ню Йорк (САЩ), съобщи днес неговото ведомство.

Освен това Аракчи призова на Израел да бъдат наложени оръжейни и търговски санкции. Министърът обвини международната общност в неспособност и безрезултатност по отношение на евентуално прекратяване на огъня между Израел и ливанското движение „Хизбула".

Иран няма да остане безучастен в случай на война

***


Европейската комисия започна две процедури срещу Словения заради неизпълнение на задължения по правния ред на Европейския съюз, съобщи словенската редакция на регионалната телевизия Ен 1. Става въпрос за задължения, свързани с транспонирането на директиви относно докладване за устойчивост от компании и насърчаване на енергията от възобновяеми източници в националния правен ред.

Европейската комисия започна две процедури срещу Словения

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
416 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини