Доц. Спас Ташев: Исканията към Скопие трябва да бъдат разширени

  • 26 септември 2024 14:33

  • 1012
  • 0
Доц. Спас Ташев: Исканията към Скопие трябва да бъдат разширени
© бнт

Доц. Спас Ташев е ръководител  на департамент „Демография“ в ИИНЧ-БАН, а също така преподава в Катедра „Национална сигурност и публична администрация“ при Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград. Той е основател и пръв директор на Културно-информационния център на Република България в Скопие и бивш заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1362

Комедията свърши и бомбата гръмна - с единодушно решение Албания започва преговори за членство в ЕС!

Поздравяваме албанския народ.

Ето защо неотдавна беше изфабрикуван скандала със северномакедонското знаме в София - за да се отвлече вниманието към измислен виновник, в случая България, че пречела на евроинтеграцията на Скопие.

Не, не пречи България!

Единствената пречка е зависимостта на РС Македония от Сърбия

и нежеланието на Скопие да скъса тази пъпна връв, която притегля страната като удавник към Сръбски свят!

А ЕС не трябва да стои със скръстени ръце. Пасивната политика на наблюдение и призиви трябва да бъде заменена с финансови механизми за стимулиране на демокрацията и санкции при неизпълнение на поетите ангажименти.

Мисля, че исканията към Скопие трябва да бъдат разширени. Освен отварянето на архива на УДБА и КОС, да се отворят архивите и на СДБ за периода до бъдещата промяна на конституцията, за да се види кои са били лицата, които са работели срещу евроинтеграцията на Скопие и са обслужвали сръбските интереси. Тук визирам яснота по отношение на Кръжока на софийските македонисти или изпратени емисари да рушат емиграцията в Новия свят. Рано или късно и това ще стане.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1012 0

Свързани новини

Водещи новини