Фермер се опитва да взриви коне, едва не ослепява

  • 12 септември 2012 14:52

  • 1594
  • 0
Фермер се опитва да взриви коне, едва не ослепява
©

34-годишен мъж, който е производител на домати и патладжан, за малко да ослепее, опитвайки се да взриви коне, които тъпчели нивата му.

Той е с наранявания на дясното око, обгаряния по ръката и бедрото, съобщиха от полицията в Сливен. Добрин В. се е самовзривил с ръчно направен капсул-детонатор, пълен с барут. Драмата се разиграва на 10 септември, съобщиха от полицията в Сливен.

Добрин пропищял от безстопанствените коне, които постоянно влизали в нивата му, голяма 10 декара, където мъжът гледал домати и патладжан. Той направил специални тръбички, в които пъхал барута. След това възпламенявал тръбичките и плашел конете. Единият капсул-детонатор обаче се взривил в ръцете му.

"Той е млад фермер, който изхранва семейството си с труд. Конете на местните роми постоянно тъпчат нивата му", обясни  Валентин Бончев, кмет на село Пъдарево, пише "Стандарт Нюз". Той каза, че пострадалият му съселянин е настанен в болницата в Стара Загора. Предстои му операция на окото, което е пострадало.

Надяваме се да не ослепее, заяви кметът. От полицията в Сливен казаха, че на 11 септември са открили два броя самоделно направени капсул-детонатори в товарен автомобил Форд, собственост на Добрин. Фордът бил паркиран в зеленчуковата му градина край Пъдарево. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339 от НК.

Последвайте канала на

1594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини