Иван Игов помоли политиците да отворят учебник за 10-ти клас и да прочетат урока "Психология на човешката сексуалност"

  • 18 септември 2024 19:06

  • 619
  • 1
Иван Игов помоли политиците да отворят учебник за 10-ти клас и да прочетат урока "Психология на човешката сексуалност"
© БНТ

Поредни кртики за несвършена работа към политиците дойдоха и от съсловието на психолозите. И конкретно от Иван Игов, който в интервю за БНТ, се обърна към българския елит в парламента да се насочи към четенето на учебник за 10-ти клас и конкретно към урока "Психология на човешката сексуалност". 

Коментарът му е провокиран от приетите от Народното събрание ЛГБТ поправки. "По-голяма глупост не съм виждал. Пропаганда в училище няма и никога не е имало! Покажете ги тези брошури! Това е все едно пропаганда за марсианците в България. Ще помоля сегашните и бъдещите депутати да отворят учебник по "Психология" за 10-ти клас и да прочетат урока, написан от мен, "Психология на човешката сексуалност", отправи апел психологът.

Игов има и втора молба към народните избраници: да се занимават с в действителност съществуващи проблеми в обществото. Като например - психичното здраве на българина.  "Нямаме закон за психологията и психотерапията, това означава, че тези професии не са регулирани. Искаме от политиците да регулираме професията, за да може психичното ни здраве да е на мястото си", заяви той.

От Оруел и Министерство на истината, през плоската земя, до отказа от ваксини: депутатите забраняват вече непозволената смяна на пола

"Ние, за съжаление, все още по отношение на културата, психотерапията и психологическото консултиране - не сме добре развити. Едва една трета от хората, интелигентни, с добро образование, са готови да отидат на консултиране или терапия. Не се знае много за нашата професия. Има прекалено много шарлатани. Ако човек е попаднал на такъв, би могъл да се разочарова. Бърка се това да говориш с психолог или психотерапевт, с това да отидеш на психиатър", изтъкна Иван Игов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
619 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.18 | 19:22

1
гей по учебник

Добави коментар

Водещи новини