Пострадалата при удара от кола с мигранти в София е арестувана след катастрофата

  • 18 септември 2024 16:57

  • 2346
  • 3
Пострадалата при удара от кола с мигранти в София е арестувана след катастрофата
© Кадър: Нова телевизия

Антоанета Борисова е шофьорът на автомобила, ударен от кола с 11 мигранти, опитвала да избяга от полицията. Екшънът се разигра в София в понеделник. След катастрофата Борисова е арестувана. 

„Прибирайки се от работа по Околовръстното шосе, чух полицейски сирени. Колите почти спряха, след което се случи ударът. Изгубила съм съзнание, не помня нищо до момента, в който видях полицайка до мен. Тя ме попита дали съм добре и дали искам да се обадя на някой близък. Откараха ме в болница, където ми направиха скенер и ми взеха кръв за изследвания. Три часа по-късно дойдоха полицаи, за да ми направят проба за алкохол и наркотици, на което се съгласих веднага. Дадох пробата за алкохол, след това и тази за наркотици. Оказа се, че имам положителна проба за опиати – казах, че съм пила хапче за главоболие на обяд. Предложих да направим и кръвен тест и ме закараха във ВМА. Там дадох кръв и малко по-късно се оказа, че съм задържана за 24 часа в Пето районно”, разказа Борисова пред Нова телевизия.

В ареста тя била настанена при мигрантите и „човекът, който за малко не отнел живота ѝ“. Борисова допълни, че това се случва на фона на травмите, които е получила.

Кола с мигранти предизвика тежка катастрофа в София след гонка, има ранени

„Оцелях по чудо, в момента живея втори живот“, сподели още пострадалата и допълни, че полицаите са казали, че колата с мигрантите е карала с почти 200 км/ч.

Светлана Найденова, сестра на Антоанета, сподели, че научила за катастрофата от колеги на пострадалата. Тя допълни, че в протокола на МВР е описано подробно какво се е случило и от него става ясно, че Антоанета не е била употребила наркотици.

Адвокат Силвия Петкова определи случилото се с Антоанета като „произвол“. „Един от основните принципи, които трябва да се спазват в случай на задържане, е този на необходимостта. Много често Европейският съд по правата на човека осъжда България по такава причина“, каза още Петкова. Тя допълни, че в случая с Борисова няма обстоятелства, които да налагат нейното задържане.

По-късно от МВР коментираха случая за NOVA, като посочиха, че пътно-транспортното произшествие е квалифицирано като тежко, което налага участниците в него да бъдат тествани за наркотични вещества и алкохол. Затова такива са направени и на водача на пострадалия автомобил, допълват властите.

След данните, представени от потърпевшата, е разпоредена е допълнителна проверка относно законността на действията на служителите на реда.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2346 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.18 | 18:29

3
Само в БГ
ne

2024.09.18 | 17:27

2
tocno taka daje i da bade osadena tce e poprecila za migraciata na arabskite manafi

2024.09.18 | 17:24

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини