Екоминистърът: Състоянието на отводнителната инфраструктура у нас не отговаря на екстремните промени в климата

  • 13 септември 2024 16:59

  • 113
  • 0
Екоминистърът: Състоянието на отводнителната инфраструктура у нас не отговаря на екстремните промени в климата
© Булфото архив

Състоянието на отводнителната инфраструктура не отговаря на екстремните промени в климата, това е посочено в специален доклад на МОСВ, в който се предлага и програма за действие, още при премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Определянето на максималните хидрологични оразмерителни количества са по методика от 70-те години и не са адекватни за сегашните условия.

Tова съобщи в Белослав министърът на околната среда и водите Петър ДимитровПетър ДимитровПетър Димитров е назначен за министър на околната среда водите в служебния кабинет с. Димитров посети общината със своя екип заради щетите, нанесени там от силния дъжд и похвали усилията на общината и кмета Деян Иванов за почистване на деретата.

За два часа там са паднали 100 литра дъжд на квадратен метър. 

Министър Петър Димитров: Причината за безводието у нас не са само климатичните промени

Стана ясно, че частичното бедствено положение в Белослав остава до 15-и септември.

По-късно Петър ДимитровПетър ДимитровПетър Димитров е назначен за министър на околната среда водите в служебния кабинет с се срещна и с кмета на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори, който вчера обяви частично бедствено положение в район "Приморски" заради нарушена от силната буря инфраструктура, пише БНР.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
113 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини