Водещите новини! Опасни садисти на свобода, тероризират столичния „Дианабад“. Германска медия: България е „Неуправляема страна“ (и още…)

  • 12 септември 2024 13:20

  • 1868
  • 4
Водещите новини! Опасни садисти на свобода, тероризират столичния „Дианабад“. Германска медия: България е „Неуправляема страна“ (и още…)
© Булфото (архив)/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 септември   

 

... отглеждани от съседите пред блока, били жестоко убити. 

„Бяха им извадени очите, а вратовете - счупени. След това бяха наредени пред входа, за да ги видим. Една съседка получи сърдечна криза заради гледката", разказа Иванова.

Последният случай е отпреди няколко дни, когато две домашни кучета са починали, след като са пили вода от купи, поставени пред входа на жилищен блок, както и от локва. Ветеринарите попитали дали кучетата са приемали антифриз, защото бъбреците им "светели" на рентгеновите снимки.

„Не е коректно да се говори и да се сочи, но аз имам предположения", каза Стаменов, предава Нова. 

Кметът на района е реагирал веднага и е помогнал за подаването на сигнал до полицията. По думите на стопаните в няколко групи във Facebook хора от различни места в района сигнализират за още убити и отровени животни.

Тровят домашни и бездомни кучета и котки с антифриз

***


„От години България е в състояние на трайна неуправляемост, пише кореспондентът на Франкфуртер алгемайне цайтунг от Балканите Михаел Мартенс в обширна публикация.

Той припомня, че предстоящите на 27 октомври парламентарни избори ще бъдат седмите поред за по-малко от 4 години – нов европейски рекорд. Неговата прогноза е, че и след тях няма да има стабилно мнозинство, което да състави редовно правителство, както и че още идната пролет може да има нови избори, тъй като тези няма да разкъсат политическата патова ситуация.

„Когато водещите (политически) сили в една парламентарна демокрация не си сътрудничат, макар и по разбираеми причини, съществува заплаха от блокада – не и без последици от това за страната", четем в публикацията.

Как си пати България

Сред негативните последици, които авторът на ФАЦ посочва, са например липсата на така важните инвестиции в инфраструктурата, „… защото не могат да бъдат приети важни закони, защото висши държавни служители не искат или не могат да поемат отговорност и отказват да подписват важните закони, защото техническите преходни правителства, които всъщност трябва само да подготвят следващите избори, нямат компетентността, правомощията или политическата воля да вземат фундаментални решения, ангажиращи страната за години напред и защото (в тази несигурна обстановка) инвеститорите предпочитат да се въздържат“.

"Неуправляема страна": ФАЦ коментира кризата в България

***


Аз съм социалист на свободна практика. Оставам ангажиран с лявото и не ми е безразлично какво се случва. Това заяви бившият евродепутат Петър Витанов в ефира на bTV.

След като бях изключен, бях възстановен. Битката за депутати не е моята. Аз съм член на БСП. Когато става дума за кандидатури - имам доста номинации. Не съм част от ръководството на БСП.

Те бяха приближени на Нинова до скоро, аз не бях от тях, посочи Витанов. 

Петър Витанов: Нинова мина като ураган през лявото и го остави като гола поляна

***


ДПС е на избори. Друга тема няма. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред медии в кулоарите на парламента.

Относно идеята за промяна на изборната система, той обяви: „Нищо не трябва да се променя. Виждали сме в миналото, че това с мажоритарната система не е окей. Сега системата работи добре, промени не трябва да има.“

По повод очакваното решение на ВАС за жалбата на ДПС-Доган, той подчерта: „Има едно ДПС, няма друго. Ахмед Доган е от земеделците“.

Пеевски: Има едно ДПС и то отива на избори, Доган е от земеделците

***


Водата в София да поскъпне с 20 процента от октомври - това предложение на "Софийска вода" ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Ако предложението бъде прието, ВиК услугата в столицата ще струва 3,52 лв. с ДДС.

От регулатора твърдят, че новата цена ще бъде близо три пъти по-ниска от определената като социално поносима за София, а водата ще остане една от най-евтините в страната.

КЕВР обсъжда поскъпване на водата в София с 20%

***


Димитър Главчев: Няма да има „ала-бала“ с машините

***


С превземането на територии в Русия украинските войски са показали, че агресорът е уязвим. Това мнение изрази по Дарик радио бившият военен министър проф. Тодор Тагарев.

Проф. Тодор Тагарев: Украйна показа, че Русия е уязвима

***


Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговият "план за победа", който иска да представи на президента на САЩ Джо Байдън този месец, ще укрепи позициите на Киев и ще има "психологически" ефект, който би могъл да накара Русия да прекрати войната с дипломатически средства, предаде Ройтерс.

Зеленски заяви, че неговият „план за победа“ може да подтикне Русия да спре войната

***


Северна Корея изстреля днес серия от балистични ракети с голям обсег от източното си крайбрежие, предаде Ройтерс, като се позова на армията на Южна Корея.

В по-ранно свое изявление южнокорейските военни говориха за неопределен тип ракета.

Северна Корея изстреля серия от балистични ракети

***


Рок звездата Джон Бон Джоуви убеди непозната жена да не скочи от мост в Нашвил.

Певецът ѝ помогна да прескочи обратно от вътрешната страна на парапета на пешеходния мост, съобщи Daily Mail, цитирано от Нова телевизия.

Според полицията в Нашвил инцидентът е станал във вторник вечерта, докато 62-годишният мъж е снимал музикален видеоклип на пешеходната алея. В клипа, който беше споделен от местната полиция, се вижда как Бон Джоуви се приближава до жената, заедно с човек на екипа му.

Началникът на полицията Джон Дрейк аплодира действията на звездата и каза: „Нужно е всички да си помагаме един на друг“.

Рок легендата Джон Бон Джоуви спаси жена, опитала да скочи от мост

***


Писмо от именития физик Алберт Айнщайн до американския президент Франклин Д. Рузвелт, в което предупреждава за плановете на нацистка Германия за разработването на атомна бомба, бе продадено на търг в Ню Йорк за 4 млн. долара, съобщиха световните агенции.

Писмото бе част от личната колекция на съоснователя на „Майкрософт“ Пол Алън, който напусна този свят през 2018 г.

По време на аукциона в Ню Йорк, освен писмото, бе продаден и суперкомпютъра Gray-1 за над 1 млн. долара, също част от колекцията на покойния предприемач и програмист.

Продадоха за $4 млн. писмо от Айнщайн до Рузвелт за намеренията на Хитлер да създаде атомна бомба

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1868 4

Коментари 4

Добави коментар

2024.09.12 | 15:03

4
Да има ДПС - НОВО НАЧАЛО от БЪЛГАРИ ЕНИЧАРИ ПО МА ЦИ ПРЕДАТЕЛИ от ГРЪЦКАТА ДУМА ПОМАКОЙ - ПОМАГАЧИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ОКУПИРАЙКИ ТВОЯТА. ТОВА Е ДПС - НОВО НАЧАЛО!

2024.09.12 | 14:14

3
В тая държава се прави всичко за тормоз над населението!

2024.09.12 | 14:11

2
Леле, германците откриха топлата вода!

2024.09.12 | 13:41

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини