Копейките са в серия и набират скорост. Гответе се или за Белене, или за Терминал 2

  • 11 септември 2024 16:28

  • 2393
  • 0
Копейките са в серия и набират скорост. Гответе се или за Белене, или за Терминал 2
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

Знаете ли поговорката за жабата, дето я варили бавно? Ако я пуснат изведнъж във вряла вода, тя ще се съпротивлява, ще се опитва да избяга. Сложиш ли я в студена вода и много бавно и постепенно увеличаваш температурата, няма да усети кога е започнала да се вари жива. 

Ние сме жабата. Готвачите са копейките и руските им господари. Историята много пъти се е повтаряла и те на това разчитат… на готовото ноу-хау. Бавно ни варят – руски закон след руски закон – един мине, друг не, пак пробват да го пробутат, после пак, лека-полека. Варят ни. 

Защитниците на копейките твърдят, че това (законът за „чуждестранните агенти“) ще е само един списък и нищо страшно нямало. Същите гласове се чуваха и в русия, докато от кремъл доволно потриваха ръце. Вижте сега…

Проблемите със „закона“ са много и те започват от намерението да се изпрати послание на цивилизования свят: „ние НЕ сме с вас“; и послание на москва: „задачата е изпълнена“.

Ако помните – след приемането на уж невинния закон за ЛГБТ „пропагандата“ в училище – следващото, което се случи, беше да се появи черен списък (за линч) на български учители, които започнаха да тормозят. 

След приемането и на този уж „невинен“ закон, отново можете да очаквате начало на репресии. Това е целта. Една от целите. 

„Евроатлантиците“ тогава гласуваха (за ЛГБТ „пропагандата“) с копейките, само и само да са наопаки на ПП-ДБ, а после започнаха да плюят по черния списък и по закона, който вече бяха гласували. Но чак СЛЕД като го бяха гласували. 

Да се надяваме, че този път няма да се случи същото, защото главната копейка не спи – само чака да му се разширят… правомощията да линчува. И, ако си намери помагачи, в тая държава временно ще има две опции – Белене или Терминал 2. Временно. После ще има само една. Терминал 2 ще е само в спомените ви, а за изходна виза ще трябва да имате много добра причина или връзки. 

Копейките обещаха репресивен закон за „различните“ – доставиха го. Обещаха (и не се забавиха) да вкарат и предложението за „чуждите агенти“ – действат, не се бавят. 

Обещаха и Белене. Ако продължавате да дремете, ще се събудите в една много, много лоша България. И ще е много късно. 

Сигурен съм, че защитниците на репресивния „закон“ (за чуждестранните агенти) не са чели проекта. Но много им се иска да имат закон, по който да насъскват срещу IT-тата например (дето с такава жлъч ги мразят, щото са богати), срещу служителите, дето имат добри заплати, срещу „посолствоТО“ и т.н.

Но съм сигурен и че идея си нямат какво още попада под ударите. 

Например: те самите. 

Ако са служители във фирма, на която мажоритарните собственици са чужденци, каквито има много в България – те самите се оказват „чуждестранни агенти“. Но „копейка“ и „мисъл“ обикновено не вървят заедно. 

Децата, които не получават грижа от държавата, а имат нужда от медицинска помощ, лечение, операция и т.н. … получавайки помощ от чуждестранна благотворителна организация, попадат в графата „чуждестранен агент“. Родителите им – също. И след това, тези родители, няма да могат да преподават в училище и университет. А, ако вече са учители – ще трябва да напуснат. 

Ами, ако са много добри?

Все тая, копейките казват, че няма да имат право и точка. Право ще имат само абсолютно изолираните от света. 

Получилите стипендия от чужд университет няма да имат право да участват в политиката или да преподават на децата ви. За копейките няма проблем, те и без това предпочитат децата им да учат далаверки, а не уроци. За вашите деца… не знам. Вижте – там… докато още е отворен Терминал 2. 

Представяте ли си за какво става дума – някой, толкова умен и можещ, че е получил стипендия от Оксфорд например, няма да може да преподава в България. Представяте ли си за какво ниво на малоумие и наглост става дума! Представяте ли си колко усилия влагат копейките в бъдещото затъпяване на нацията, за да бъдат хората тук по-послушни роби на техния господар в кремъл?!

Партията, пълна с шофьори на такси и сервитьорки, предлага завършилите университет в чужбина да не могат да участват в политиката. Защото завършилите там почти във всеки случай са получили стипендия или някакво финансово облекчение, което ги дисквалифицира у нас. Тук политиката явно ще е само за копейки, шофьори и сервитьорки. 

Изолационизмът е мечтата на всеки кремълски го*нояд, защото господарят му е заповядал… господарят му знае, че колкото повече отдалечаваш една нация от цивилизацията, толкова по-лесно я контролираш и толкова по-лесно ѝ пробутваш кирливите си лади и москвичи, докато ѝ крадеш първокласната селскостопанска продукция например или златото ѝ, или архивите ѝ, или хазната ѝ.  

Най-добре е да я учиш, че ленин е измислил азбуката и да викаш на това „безплатно образование“. И те да се радват, щото не знаят, че на тоя свят има и друго, а не само кир, кал, водка и руски господар. 

Продължаваме…

Ако режисьор или актьор получат награда от международен фестивал, стават „чуждестранни агенти“ и нямат право да преподават в България. Българските студенти по кинематография и актьорско майсторство ще се учат от местните – неуспели никога зад граница – „таланти“. Мечтата на неможещата копейка – да мултиплицира неможенето и тъпотата си. 

Ако някой учен спечели международно финансиране за откритието си… точно така – познахте – копейките му забраняват да преподава в България. Ако вече е преподавател, ще трябва да напусне. 

Самите копейки си мислят, че тях законът не ги лови, защото парите, дето получават от Мутрофанката и съветските агентурки, си ги получават под масата и никой не може да ги докаже. Забравят обаче, че наскоро се похвалиха, че ватенките са им платили билетите за срещата на БРИКС… опа! „Чуждестранни агенти“. 

Забравят и че получават пари за брой гледания на видеата им в YouTube… „Чуждестранни агенти“. Но те си очакват – по стара БКП—КПСС традиция – законите тях да не ги ловят, щото те са „наши хора“. Нали затова е целият зор да продадат България на ватенките – за пари и за власт. 

Продължаваме…

За НПО-та е трудно да се говори в България, защото копейките го направиха мръсна дума – нищо, че повечето от тях (или съпругите им) са бозали средства от някое НПО през годините. 

Но НПО-та пазят жени и деца от насилие. Копейките искат да го забранят. 

НПО-та пазят (колкото могат) животни от насилие. Копейките искат да го забранят. Дреме им на копейките. Като намерите пострадало животно и го занесете в офиса на някоя фондация, за да го спасят… забравете. 

Лечение на деца, финансирани от международни благотворителни организации… забравете. 

Развитие на наука и изкуства… забравете. 

Копейките не дават. 

Тая мозъчна смърт, дето са изплескали, я наричат „защита на националните интереси на България“. 

Прочетете пак горните редове и си помислете какво разбират те под национални интереси на България; и дали може да им се има доверие кофа за боклук да боядисат, камо ли закони да пишат. 

____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2393 0

Водещи новини