Автоинструктори се готвят за протести

  • 11 септември 2024 14:23

  • 200
  • 1
Автоинструктори се готвят за протести
© Novini.bg/ Canva

Седем браншови организации, обучаващи бъдещи шофьори, готвят протест в края на месеца. Причината са обнародваните във вторник в Държавен вестник промени в две наредби, засягащи условията при обучението.

Инструкторите са против определянето на 4 опита за вземане на книжка в рамките на 6 месеца. Както и срещу проблемите, които новата електронна система за водене на дневника, картона и други се очакват, казва Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мотоподготовка:

До края на седмицата инструкторите се надяват да имат среща със служебния транспортен министър Красимира Стоянова.

Влизат в сила нови правила за изкарване на шофьорска книжка

"Ще направим поредното предложение за конструктивен диалог, след като наредбата я видяхме в цялостния ѝ вид и пропуските, защото има и несъответствия със закона за движението по пътищата. Не сме срещу това, което животът го изисква, то ще влезе навсякъде, но не може да се твърди, че това улеснява нашата работа, а в същото време то я затруднява", посочи Иванов.

 След среща в понеделник служебният транспортен министър Красимира Стоянова каза:

"Няма да отстъпя нито крачка от дигитализацията. Правим това, което смятаме, че е в полза на държавата и обществото".

Други промени в наредбите предвиждат записите от практическите изпити да се пазят две години, а не три месеца след изпита.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
200 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.11 | 14:33

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини