Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция

  • 11 септември 2024 07:28

  • 160
  • 1
Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция
© Novini.bg/ Canva

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) - МВР, на сайта на ведомството.

На границата с Румъния трафикът на ГКПП ''Кардам'', ГКПП "Никопол" и ГКПП ''Дуранкулак'' е интензивен на изход за товарни автомобили. Препоръчва се използване на алтернативни маршрути.

От ГДГП съобщават, че на ГКПП ''Оряхово'' от 8:00 ч. на 9 септември, поради ниското ниво на р. Дунав, фериботната платформа преустановява работа. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на вход и изход за леки и товарни автомобили. 

Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. 

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през граничния пункт „Илинден“ като алтернатива на „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия, Турция и Република Северна Македония.

На 26 август т.г. на ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
160 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.11 | 08:55

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини