Преди дългия уикенд: Засилен трафик по пътищата в страната

  • 05 септември 2024 20:11

  • 376
  • 0
Преди дългия уикенд: Засилен трафик по пътищата в страната
© Булфото

Старт на дългия уикенд. Петъкът е официален почивен ден заради отбелязването на 6 септември - Денят на Съединението. Заради очакванията за засилен трафик в страната „Пътна полиция” предприема допълнителни мерки за облекчаване на движението.

Допълнителните патрули ще проверят водачите на всички основни пътни артерии в страната. Фокус за екипите на „Пътна полиция” са проверките за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, както и за спазването на скоростта и шофирането в аварийната лента. В дните до неделя органите на реда ще съдействат и за облекчаване на трафика на входовете и изходите на големите градове и морските ни курорти. Голямото пътуване вече започна, а за да избегнат интензивния трафик много хора избраха да пътуват с влак или автобус.

С надеждата за последни летни дни на гръцкия бряг, още в ранния следобед много хора се наредиха на опашка на ГКПП „Кулата”. „Отдавна не сме попадали в такова задръстване. Често пътуваме”, заяви пътуващ. А друг подчерта: „Очаквах опашка. Но като знам къде е границата… ще се почакам дълго”.

На метри от автогарата, закъсненията на влаковете не уплашиха пътниците, избрали да пътуват с държавната железница. „По-добре е с влак, защото вътре мога поне да се раздвижа. Но имам забележка към БДЖ – страшно са мръсни влаковете”, подчерта Йорданка Войнова, цитирана от Нова телевизия.

Изключително интензивен трафик от камиони в района на "Дунав мост" при Русе

И докато Йорданка ще трябва да се съобрази със скоростта на влаковата композиция над 300 камери за скорост и над 700 полицаи ще следят тези, които сядат да шофират в почивните дни. „Днес от 12 часа ще започнат екипи да патрулират по автомагистралите с цел да се гарантира безопасността на всички участници в движението. Целта на нашите патрули е да се изваждат агресивни водачи”, заяви Мария Ботева от „Пътна полиция”.

Освен с агресивните водачи, екипите ще следят и за шофьорите, които минават през аварийната лента. Традиционно фокус в акцията ще бъдат хората, които шофират след употребата на алкохол и наркотици. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини