27 години от трагедията: 11 души загиват при авария в мини „Бобов дол“

  • 01 септември 2024 08:20

  • 760
  • 1
27 години от трагедията: 11 души загиват при авария в мини „Бобов дол“
© gettyimages

На 1 септември 1997 г.  в мини „Бобов дол“, рудник „Иван Русев“, трети участък – сега кръстен Житуша, избухва силна експлозия.

Причината за този инцидент взривяването на газ гризу –безцветен, избухлив и задушлив газ, който се образува в каменовъглените мини и съдържа голям процент метан в себе си. Освен трети е засегнат и първи участък. По данни от Комитета по енергетика в трети участък в деня на трагедията са били назначени 19 души на работа, а в първи участък – 21 души и още 34 от групата по извоза. 

Спасителните екипи на мини – Перник, девет екипа от Районна болница - Перник, два екипа от Центъра по кожни изгаряния – „Пирогов“ и сили на МВР, се включват в спасителните аварийно-възстановителни акции. 

Трагедията е неописуема! Ето кой е загиналият младеж при ада в Пловдив

Загиват 11 миньори. Сред причините за смърт са травми, отравяне с въглероден окис и висок процент изгаряния. Тежко ранени са над 25 души. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
760 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.01 | 09:58

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини