Бавят ремонта на ГКПП "Станке Лисичково" - кога ще бъде облекчен трафикът?

  • 30 август 2024 14:19

  • 144
  • 1
Бавят ремонта на ГКПП "Станке Лисичково" - кога ще бъде облекчен трафикът?
© БНТ

Нови 2 трасета от днес работят на граничен пункт "Станке Лисичково", който свързва България и Република Северна Македония.

Основният ремонт на трасето започна преди около година, като очакванията са, когато бъде завършен, основната част от трафика между двете страни да минава от там.

Росен Желязков: Въпреки осигурените над 15 млн. лв. за ремонт на ГКПП "Станке Лисичково", не се работи

След 14 месеца ремонтни дейности на един от най-малките, но и най-натоварени гранични пунктове у нас, от днес вече са работят общо 4 гишета, вместо досегашните два пъти по-малко.

"Днес имаме значително разширение, тъй като приключи първият подетап, вече през старите трасета е насочен изходът от страната, а през напълно нови се извършва входът, като има работещ кантар за товарните автомобили. В бъдеще продължава ремонтът. По-тежката част е приключена и на финала ще имаме по три трасета в посока", заяви Вяра Генова, главен експерт в агенция "Митници".

Очакванията на държавата и бизнеса са когато ремонтът на граничния пункт край Благоевград бъде завършен напълно той да се превърне в основен коридор между България и Северна Македония.

"Не е тайна, че в Благоевград има проблеми от икономическа гледна точка и пускането на такива нови трасета тук ще отвори нови възможности за стокообмен с Република Северна Македония, това разбира се ще доведе и до нови работни места", допълни Александър Стамболийски, председател на Съюза на транспортните работници в България.

Финалният етап на ремонта е планиран за лятото на 2025 година. А с допълнителните трасета се очаква през границата да преминава три пъти повече трафик.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
144 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.30 | 15:39

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини