Воден режим в четири села в община Троян

  • 29 август 2024 17:31

  • 357
  • 0
Воден режим в четири села в община Троян
© Pixabay

Четири села от община Троян са с въведен воден режим. Това се посочва в информация, публикувана на официалната страница на ВиК "Стенето" ЕООД – Троян. Става въпрос за селата Белиш, Балабанско, Горно Трапе и Терзийско. 

На среща в Община Троян между кмета Донка Михайлова, заместник-председателя на Общински съвет инж. Младен Богдански, председателите на групи в Общинския съвет и управителя на ВиК "Стенето" инж. Тонимир Гечев е обсъдено нарушеното водоснабдяване, породено както от засушаване, така и заради поливни дейности и повишено потребление през последните месеци, съобщават от местната администрация.

Села в община Кочериново ще имат вода веднъж на два дни

Инж. Гечев увери, че към настоящия момент няма опасност за режим на водата в Троян. От днес започват засилени проверки по населени места, които ще се осъществят съвместно с водомайсторите, кмет или кметски наместник и контрольор от Община Троян за разходване и ползването на питейна вода за непитейни нужди. Ще се прилагат предупреждения, а при необходимост ще бъдат санкционирани граждани и бизнеса.

Припомняме, че в Ловеч и Плевен бе въведен режим на водата. Причината е трайното засушаване и значително намалелият дебит на водоснабдителната група „Черни Осъм“, която осигурява питейна вода на Ловеч и част от Плевен. На режимно водоподаване са и жителите в Тетевен. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини