Откъм копейкистан пак реват за „свободата на словото“ и пак е по повод престъпления

  • 26 август 2024 16:41

  • 434
  • 0
Откъм копейкистан пак реват за „свободата на словото“ и пак е по повод престъпления
© Getty Images/Novini.bg

Сега откъм български копейкистан (по сигнал от кораба майка – русия) се реве заради Павел Дуров – арестувания шеф на Телеграм. Много се реве за „свободата на словото“. И вие много обичате путинистични копейкистанци да ви говорят за „свобода на словото“, малко след като са ви обяснили колко хора ще пратят в Белене, нали?

Това са същите наши сънародници (извинявам се за думата), които казват, че едно време лагерите са били пълни САМО с „криминални“ и не е имало никакви политически затворници. 

Защо е нужно това разяснени е ли? Защото…

… защото, когато някой „руски“ се окаже притиснат или (за техен ужас) арестуван сега, те вият, че е арестуван по политически причини, а не защото  е криминален. И не се задълбочават да търсят истината – автоматично я „знаят“. 

Извънредни новини за Павел Дуров - "Телеграм" с първа реакция

Дуров е задържан във връзка с разследване за насилие срещу малолетни. Заподозрян е и в измами, трафик на наркотици, както и че не е предприел действия за ограничаване на престъпната употреба на Телеграм.

Копейкистанците обаче са убедени, че е задържан по скалъпени обвинения. Защото те това си знаят. В тяхната любима русия така арестуват – по скалъпени обвинения. 

Само че Дуров е задържан на летище Бурже край Париж. Там е друго. Но, ако питаш копейкистанците – бялото е черно и черното е бяло. Всеки път. Като кажат „добър ден“, вече даже не е нужно да гледате навън… знаете, че е тъмно. 

Сега – две думи за „свободата на словото“. Тя НЕ включва търговия с крадени данни, наркотици, детско порно, забранени данни, чужди крадени пароли, чужди данни и т.н.

Това, че някой си е написал, че много харесва русия или путин, НЕ Е причината шефът на Телеграм да е арестуван. Друга е. 

Причината е, че многократно е бил предупреждаван от органите, че платформата му се използва за незаконна дейност и той не е предприел нищо. По принцип, собственик на платформа (Facebook, Телеграм и т.н.) не може да знае всичко, което се случва на платформата му. Няма как. И затова и не го държат отговорен за съдържанието. Но когато бива предупреден от органите, че се случва, то ТОГАВА вече е длъжен да вземе мерки. Ако е предупреден, че престъпни групи използват Телеграм, за да търгуват с наркотици, трябва да свали съдържанието, блокира чатовете и ТРЯБВА да предостави на властите списък с участниците в престъпната схема. 

За Дуров се твърди, че е отказвал да прави това многократно, криейки се зад „свободата на словото“.

Говори се за случаи на споделяне на детско порно, за което е отказал да направи каквото и да било. Не виждам как ревящите за „християнските ценности“ и „семейството“, „пазете децата“ и т.н., могат да си позволят да си затварят очите в такъв случай и да оправдават човек, съучаствал на такъв род престъпления. 

Това се нарича двуличие. 

В Телеграм са засичани (и нищо не се е случвало) групи, в които хакери са предлагали и продавали услугите си. Някои от вас може да са страдали от атаките им, но днес да защитават Дуров. Не го разбирам, но не мисля, че и вие го разбирате. Мисля, че е реакция като при Кучето на Павлов – думата „руснак“ ги кара да отделят… нещо. 

И не забравяйте, че – каквото и да ви говорят копейкистанците – става дума за защита на всичко руско, маскирайки пропагандата на онази държава под гръмки и кухи думи като „свобода на словото“. 

Защо са кухи ли? Защото мечтаната им русия арестува за изразяване на „друго мнение“ и праща в наказателни колонии. 

Защитниците на „свободата на словото“ в русия не се радват на много спокоен живот там. Дори напротив. 

В този ред на мисли, можете да си поразсъждавате за това какво им се върти в главите (или какво използват вместо мозък) ваксинираните антиваксъри, правещи референдуми срещу еврото, докато си държат спестяванията в евро, а плюейки по Запада – всичките се возят на западни коли. Можете да поразсъждавате и какво се върти в главите на подкрепящите ги. 

А, да – и един техен ударник (и шеф на парламентарна комисия) се оказа „грантаджия“ на „Америка за България“. Като се има предвид днешното плюене по грантаджиите и Америка, помислете си какво теле търсят под вола с плюнченето по разни „теми“. Какво значи това ли…? Няколко реда по-долу става ясно.  

Човекът е А.Я., бил е учител по история, после директор на средно училище „Вела Благоева“ във Велико Търново. Скоро ще си поговорим повече по темата. Особено, след като решиха да отидат на опреснителен курс в москва нашите ваксинирани антиваксъри и така да потанцуват по нервите на всички, дали им достъп до секретна информация в парламента и парламентарните комисии. 

Антиваксъри с ваксини, анти-евро ентусиасти със сметки в евро; чак ви се дощява да поразсъждавате защо са толкова остро настроени срещу ЛГБТ и дали няма скоро да започнем да откриваме „неща“ за тях. 

_________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
434 0

Водещи новини