Свилен Нейков: Отговорността за провала на Олимпиадата - във федерациите

  • 10 септември 2012 09:03

  • 620
  • 2
Свилен Нейков: Отговорността за провала на Олимпиадата - във федерациите
©

Когато имаме някакви първенства - европейски, световни, очакванията ни са големи, каза в сутрешния блок на ТВ7 министърът на физическото възпитание и спорта Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото.

Ние в последните 8 години разчитаме само на борбата и още и някой спорт, ако клъвнем някъде медалче, каза министърът за Олимпийските игри. Не очаквахме медал от бокса, а взехме бронз. Не сме се провалили и във вдигането на тежести. Направихме две пети места, което е голям потенциал за Рио де Жанейро, смята Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото.

Очаквахме да вземем около 5-7 медала срещу тези 23 млн. лв., които вложихме в подготовката, допълни той. Това, което ни е дадено от бюджета за олимпийска подготовка, не беше достатъчно. Средствата се попълваха и от спортния тотализиатор, каза министърът на спорта. По думите му федерациите са отговорни за провала на Олимпиадата. "Ние не можем да ходим по залите и да контролираме тренировъчния процес с нашите експерти. Държавата си е свършила работата с финансирането, оттам насетне въпросите около провала трябва да се търсят във федерациите", каза Нейков.

Ако говорим за масов спорт, нещата са различни. Там е "раз-два-достатъчно-четири", каза Нейков. Ние откриваме все повече детски площадки и скоро те ще се напълнят, защото родителите ще осъзнаят, че истината е в спорта. Усилията и средствата ни са насочени към спортните училища, добави министърът.

Последвайте канала на

620 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
RAM 13

2012.09.11 | 10:26

2
След като отговорността за провала на Олимпиадата е във Федерациите, за какво ни е това измислено Министерство на спорта, за какво си ни ти като Министър??? За да ви плащаме огромните заплати! Ако вината за провала е наистина във Федерациите, кажи какво е сгрешено, заеми мъжка позиция и запознай обществеността. Но за това се искат мъжки качества, а при теб те са дефицитни.

2012.09.10 | 22:01

1
след като това министерство е само за да превежда пари и не носи никаква отговорност за резултати да бъде закрито! парите може да ги превежда финансовото министерство и то само на федерации, които показват резултати. това спортно министерство е излишно!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини