Диана Дамянова: Криза или ….

  • 20 август 2024 10:48

  • 781
  • 0
Диана Дамянова: Криза или ….
© bgonair

Диана Дамянова e известен пиар анализатор у нас, която неотдавна съветваше и ППДБ по въпросите за публичния им имидж и връзките с обществеността.

Кой печели и кой губи от случилото се.

Категорично печели Пеевски. Защото, именно на него времето му е най-необходимо. Битката в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с беше лимитирана във времето от идващите избори и кратките срокове даваха преимущество на статуквото. Но…, повечето време дава повече сили на новото начало, или каквото там ще го нарекат хората на Пеевски.

Колкото е по-дълга битката в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, толкова повече ще печели притежателят на повече ресурси от всякакъв тип.

Ако е вярна тезата, че Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните това е Пеевски, то Пеевски отново печели, защото управлението на Стоянов се удължава за неизвестен период от време.

Печели и президентът Радев.

Първо, той даде да се разбере, че въпреки спорните /за да не кажа някоя по-остра дума/ поправки в Конституцията, той няма да го играе „втора цигулка”, няма да бъде гумен печат на решенията на един или повече хора и ще отстоява своята роля.

Но той печели дваж повече от това, че влиза в диалог с т.н „добри сили” , с демократичната общност и че общите им действия по някакъв начин ще „изперат” президента Радев от клеймото, което беше получил като антиевропейска и проруска личност, какъвто той и си е.

Въобще, специалисти по изпирания от всякакъв тип.

Вероятно ще спечели и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, където факторът време ще играе за прогласяване на новото социалистическо начало.

Ще спечели и „биоразнообразието” в парламента.

Защото повечето време ще даде много и повече възможности на всякакви квази партии и формации да се „класират” в следващия парламент. И въобще такова екзотично многообразие и биоразнообразие ще има в следващото народно събрание, че от там ще очаква да изникват и растат изключително странни идеи, идеи в сравнение с които настоящото събрани ще ни се види ангелче с крилца.

Губи Борисов, чието процентно предимство ще намалява, с появата на всяка нова екзотична формация.

Вероятно ще загубят ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател, защото именно на тяхна територия ще се нароят всякакви нови „патриотични” начинания и там разпиляването на гласове ще бъде най-силно.

Ще загубят и ППДБ, ако наместо да предложат нещо смислено на избирателите си, продължат да се заиграват с проруския президент и още по-явно проруското ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател. Както и ако продължават мантрите им за предстоящ „ужас”.

Иначе, на всеки е ясно, че

това народно събрание не може да роди нищо, ама абсолютно нищо смислено,

както и че всеки опит за мнозинство вътре ще се обърне срещу своите инициатори.

От друга страна, кой ли се интересува от това което новите и стари сглобки могат да направят.

Желанието на българите да им участват намалява още повече.

Хубавото е, че поне промените в конституцията „сработиха”.

Евала, да не кажа машалла!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
781 0

Свързани новини

Водещи новини