Германски климатизирани вагони ще пътуват по направленията София-Варна и Варна-София

  • 19 август 2024 09:12

  • 327
  • 1
Германски климатизирани вагони ще пътуват по направленията София-Варна и Варна-София
© Bulphoto

От днес четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10:00 часа. Други четири ще бъдат включени към бързия влак, потеглящ от Варна за София в 09:25 часа, съобщи пресцентърът на „Български държавни железници“ (БДЖ). 

Двете композиции с климатизирани вагони ще пътуват всеки ден и ще се движат по маршрут София-Пловдив-Варна и Варна-Пловдив-София.

БДЖ продължава поетапното пускане в движение на новодоставения подвижен състав от Deutsche Bahn. След финализирането на процедурите по технически прегледи и сертификация, всички вагони ще бъдат включени в пътническите влакове в страната, посочват от БДЖ.

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/. При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20 % намаление от редовната цена на билета. Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Министър Гвоздейков разясни казуса с поръчката за нови влакове

БДЖ пусна в движение още от новодоставените германски вагони на 12 август. Те влязоха в съставите на бързия влак „Чайка“, който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. БДЖ въвежда и дигитални устройства (PDA) за продажба на билети във влаковете по най-натоварените направления София - Бургас - София и София - Варна - София.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
327 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха,ха,ха

2024.08.19 | 09:17

1
другите да го духат , значи както винаги ....змията се трепе по главата

Добави коментар

Водещи новини