Стана ясно по колко ще получат олимпийските ни шампиони

  • 14 август 2024 12:45

  • 2405
  • 0
Стана ясно по колко ще получат олимпийските ни шампиони
© МС

По наредба ще бъдат изплатени премии на всички спортисти, които са заели до осмо място в класирането на олимпийските игри в Париж. За шампиони премиите са в размер на 250 000 лв., за сребърен медал – 200 000 лв. и за бронзов – 100 000 лв. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Министър-председателят акцентира върху представянето на българските спортисти на олимпиадата в Париж. "Няма как да не поздравя българските олимпийци, техните треньори и ръководители на федерации затова, че състезавалите се от името на България, успяха да направят най-успешната олимпиада от 20 години насам", коментира премиерът. 

Премиерът Главчев с равносметка: Четири месеца работихме на високи обороти и постигнахме основните си задачи

"Не си приписваме никакви успехи и няма как, държавата като цяло е длъжник", посочи той. И подчерта, че колкото и да дава държавата средства за спорта, все няма да са достатъчно. 

По думите му обаче си струва да се отбележат успехите и да се покаже признателност на спортистите, които прославят страната.

"Сигурен съм, че всички, които участваха, дадоха максимума. Някои нямаха шанс, в спорта и в живота трябва и малко късмет, за да постигнеш това, което си си намислил", коментира също Главчев. Той добави, че правителството има принос в това, че Министерството на спорта е намерило спонсори, за да се изплатят дължимите такси на Международната федерация по вдигане на тежести и да бъде осигурена олимпийската подготовка на участниците ни в тази дисциплина.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2405 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини