Шефът на СОС: Агенцията по вписванията отказа да регистрира новото ръководство на Четвърта градска болница

  • 10 август 2024 14:25

  • 743
  • 1
Шефът на СОС: Агенцията по вписванията отказа да регистрира новото ръководство на Четвърта градска болница
© Булфото

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на Четвърта градска болница. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров, цитиран от пресцентъра на СОС.

По думите на председателя на СОС приемането на доклада е наложено силово и на инат от сформиралото се икономическо мнозинство в Столичния общински съвет. Петров смята, че сливането на двете болници не работи за интересите на софиянци.

Той припомня, че Антон Койчев е направил предложение да бъде избран нов член на борда на дружеството - Стоян Маджаров, а предишният – д-р Аркадий Иванов, да бъде освободен като изпълнителен директор, което беше прието от СОС. 

Окончателно: Четвърта градска болница се влива във Втора градска

Каква ще бъде съдбата на болницата, която се е грижила за над 3 000 пациенти на година сега отново е под въпрос, заявява Петров. Той се обръща към общинските съветници с въпрос защо не са се съгласили с предложението на зам.-председателя на комисията по здравеопазване Саад Алуани да бъде направен опит лечебницата да бъде оздравена.

Предполагам, че защото сградата на 4-а градска болница е предвидена да бъде продадена, каквито съмнения възникнаха по време на дебатите в комисиите и на последното заседание на СОС, допълва председателят на СОС.

БТА припомня, че на 26 юли Столичният общински съвет одобри доклад за вливане на „Четвърта Многопрофилна болница за активно лечение  – София“ ЕАД във „Втора Многопрофилна болница за активно лечение – София“. Вносители да доклада са общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Койчев и общинският съветник от МК "БСП за България" Ваня Григорова.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
743 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.10 | 16:00

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини