Шест ключови пътища в Област Пловдив ще бъдат ремонтирани това лято

  • 09 август 2024 14:45

  • 396
  • 0
Шест ключови пътища в Област Пловдив ще бъдат ремонтирани това лято
© Европейски пътища

Шест ключови трасета от републиканската пътна мрежа в област Пловдив се обновяват ударно от пътно-строителната компания „Европейски пътища“ през летния сезон. Фирмата поддържа от години пътната мрежа в областта и екипите ѝ поделят експертизата и ресурса си между ремонта на пътищата от републиканската пътна мрежа и ключови обекти в град Пловдив.

„Продължава работата ни по ремонта на Кукленско шосе - в момента сме в дясното западно платно от ул. „Индустриална“ до бензиностанция „Еко“. По целия участък на „Кукленско шосе“ реконструирахме водопровода, положихме нови асфалтовобетонни настилки, нови тротоари и бордюри, нова маркировка и пътна сигнализация. Финализираме и изграждането на новата улица в пловдивския район „Тракия“, разказва Гинка Маринова, главен инженер на „Европейски пътища“. 

Компанията завърши наскоро и 5-километров участък от Асеновград до Садово. Той започва от кръстовището при пътя от Пловдив за Свиленград, минава през гр. Садово и приключва при с. Кочово. В рамките на населените места „Европейски пътища“ преасфалтира пътя с два пласта асфалтова смес, а извън населените места прилага новата технология на студено рециклиране на съществуващата настилка и положи нови два пласта асфалт.

Оправени са и банкетите, които са насипани с трошен камък. 

„В момента екипите ни работят на пълни обороти пътя от Брезово до границата със Старозагорска област, както и отсечката от третокласен път към селата Нова махала и Фотиново. Предстои да ремонтираме и пътя за Лилково, отсечката от Карлово до Калофер, както и пътя Пловдив-Пещера. Благодарим за съдействието на местните власти в град Пловдив и всички населени места в областта, чиито пътища обновяваме. Организирали сме работата така че да не пречим на трафика, но въпреки това призоваваме пътуващите в региона да бъдат с повишено внимание. Пожелаваме лек път както на живущите, така и на преминаващите през този живописен край на Горнотракийската низина!“, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на „Европейски пътища“.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
396 0

Водещи новини