Водещите новини! Лидерът на Хамас е убит с ракета, изстреляна от Иран. Момче изпрати имейл със заплахи на президентството (и още…)

  • 31 юли 2024 18:57

  • 1165
  • 0
Водещите новини! Лидерът на Хамас е убит с ракета, изстреляна от Иран. Момче изпрати имейл със заплахи на президентството (и още…)
© Getty Images/Freepik/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 31 юли   

 

Образованието… май куца.

ГДБОП разкри и задържа младеж, изпратил имейл с притеснително съдържание, адресиран до правителството, но изпратен на електронна поща на Администрацията на президента.

Младежът е установен и у него намерено устройството, от което е изпратен имейлът.

Момче изпрати имейл със заплахи на президентството, но адресиран до правителството

***


„Двамата са задържани. Събрани са достатъчно доказателства и единият от тях е привлечен като обвиняем. 

Това, което е изяснено към момента, е, че те не са се познавали с жената. Няма някаква конкретна причина, поради която са я нападнали и е пребита", посочи Венцислав Алексов, говорител на МВР-Перник.

Постоянен арест за момчето, пребило жестоко жена в Перник

***


Снаряд е избухнал в държавното предприятие "Терем" в Костенец малко след 14 часа, информира Нова тв.

Нанесени са сериозни материални щети, няма пострадали.

От Министерството на отбраната потвърдиха информацията, че инцидентът е станал в ранния следобед и че става въпрос за производствена авария при работа с боеприпаси.

Снаряд избухна във военен завод в Костенец

***


Министър Запрянов за взрива в Костенец: Индустриален инцидент, няма да има досъдебно производство

***


Влогърът Симон Милков бе задържан за обида към полицаи и хулиганство.

Служители на варненското Първо РУ извършили днес към 10,43 часа полицейска проверка във връзка с множество сигнали за неправилно паркиран автомобил на ул. „Струга" във Варна.

Въпреки отправеното предупреждение предишния ден, колата отново била на същото място. Докато изпълнявал служебните си задължения, униформеният бил нападнат вербално от 33-годишен великотърновец, приятел на собственика, казаха от МВР.

Арестуваха влогъра Симон Милков

***


Случаят "Дебора"! Проговори майката на Георги Георгиев: Синът ми е невинен

***


Не трябва да говорим с хипотези, а с факти. А фактите са безспорни. Не съм дала нито един повод, за да се иска смяна на председателя на Народното събрание. 

Това заяви пред журналисти в парламента председателят на институцията Рая Назарян по повод изказването на Делян Пеевски, че "Радев, Доган и Христо Иванов готвят преврат срещу Назарян на Росенец".

Назарян: Няма основание да ми се иска оставката, ще откажа на Радев, ако ме предложи за служебен премиер

***


В Струмяни не можем да кажем, че сме овладели пожара и че сме спокойни, но спрямо вчерашната ситуация сме по-добре, защото няма толкова силен вятър. Очаква ни още много работа, за да сме спокойни за населени места и по отношение самия пожар. Това заяви главен комисар Александър Джартов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Той подчерта, че на границата с Гърция ситуацията не е спокойна: „Имаме един хеликоптер на ВВС, който работи. Колеги от Гърция с два самолета също ни помагат, но има пориви на вятъра и отново имаме върхов пожар, така че ни чака още много работа.”

Джартов: Два самолета от Швеция пристигат у нас утре, за да се включат в борбата с пожарите

***


50-годишна американка е открита вързана за дърво в гора в Индия.

Лалита Кайи Кумар е намерена окована в гъста гора в района Синдхудург в Махаращра, на 450 км от Мумбай, от пастир, който чул виковете ѝ за помощ в събота вечерта, съобщава New York Post.

Жената е открита в изключително тежко състояние, болезнено слаба и силно обезводнена.

Тя твърди, че нейният съпруг я е завързал за дървото с верига и я е оставил да умре.

Откриха жена, вързана за дърво и оставена без храна в продължение на 40 дни

***


Обвиненият в убийството на рап легендата Тупак Шакур заяви, че продуцентът Шон "Диди" Комбс му е платил 1 млн. долара за смъртта на изпълнителя.

В изнесени съдебни документи за изданието Page Six Дуейн "Кийф Д" Дейвис потвърдил пред полицията в Америка, че музикалният магнат очаквал Тупак да бъде "очистен". По негови думи Шон не се бил свързал пряко с него, а е говорил с наркодилъри и шофьорът от фаталната нощ през 1996 г., в която загина Шакур, Терънс Браун, пише dir.bg.

Пъф Деди е платил 1 млн. долара, за да убият Тупак?

***


„Лидерът на Хамас Исмаил Хания е убит с ракета, изстреляна от територията на Иран", предаде израелската медия мигнюз.

Според журналиста от Еврейската държава и специалист по проблемите на Близкия изток Ехуд Яари реактивният снаряд, ликвидирал тази нощ ръководителя на палестинската терористична групировка, е активиран от територията на Ислямската република.

„С тези думи експертът опроверга твърдения, разпространени от медии на арабски език. Няколко издания, включително и свързаното с подкрепяната от Техеран и действаща в Ливан групировка „Хизбула" – „Маядин", написаха, че ракетата е била изстреляна от чужда страна", добави изданието.

В Израел: Исмаил Хания е убит с ракета, изстреляна от Иран

***


Вицепрезидентът на САЩ и потенциален кандидат-президент на демократите за Белия дом Камала Харис предизвика кандидатът на републиканците Доналд Тръмп в президентски дебат. Тя направи това по време на предизборен митинг в Атланта, в ключовия щат Джорджия.

„Силите в президентската надпревара започнаха да се променят и Доналд Тръмп започна да го осъзнава. Очаквам го да преосмисли и да се изправи срещу мен на арената за дебати, защото, както гласи приказката: „Ако има да ми казва нещо, да ми го каже в лицето“, каза Харис пред 10 000 екзалтирани привърженици на демократите.

Камала Харис към Тръмп: Ако има да ми казваш нещо, кажи ми го в лицето

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1165 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини