Община Бургас ще приема проектни предложения до 5 септември по програмата за подпомагане на стартиращи предприятия

  • 31 юли 2024 14:14

  • 137
  • 0
Община Бургас ще приема проектни предложения до 5 септември по програмата за подпомагане на стартиращи предприятия
© NOVINI.BG

От 1 август започва приемането на проектни предложения по програмата на Община Бургас за подпомагане на стартиращи предприятия. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, като уточниха, че допустими участници ще бъдат физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон поне три години преди датата на кандидатстване. Предприятията трябва да отговарят и на условията за микро или малък бизнес с екипи от минимум двама души.

Сред кандидатите могат да бъдат и ученици от Бургас, които са навършили 16 години, информира БТА.

От общината посочиха, че подаването на проекти ще е изцяло по електронен път чрез попълване на формуляр през интернет страницата на "Бизнес инкубатор" - Бургас. Проектите трябва да се реализират и развиват за първи път на територията на община Бургас, да въвеждат устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми. Допускат се и такива, които предлагат конкретно решение на даден градски проблем или предоставят безвъзмездно ползване на услуги.

Припомняме, че при представянето на програмата в началото на тази година от общината разясниха, че освен подпомагане за стартиращи предприятия, е предвидено и финансиране до 5000 лева, с което да се покрие до 50 на сто от стойността на проектното предложение. За екипи от ученици не се изисква самоучастие. Срокът за приемане на заявления е до 5 септември 2024 година. След края му Постоянната комисия за управление на заложените средства в общинския бюджет за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на община Бургас ще трябва да оцени предложенията.

Народното събрание актуализира бюджета по Инвестиционната програма за общините

Последвайте канала на

Десислава Станева
137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини